portabella met magor en basilicum-munt pesto

portabella met magor basilicum-munt pesto

Kennen jullie dat? Dat kleine kinderen alle stukjes herkenbare groentes uit het eten vissen? En niet alleen kleine kinderen. Het Meisje kent ook volwassen mannen die leven op witbrood en rood vlees. Op zo’n moment ben je alle hoop voorbij denkt het Meisje. Dat gaat niet meer gebeuren, dat die mannen ook nog vrijwillig groen gaan eten. Met kleine kinderen heeft ze die hoop echter nog wel. Niet voor alle groentes. En dat hoeft ook niet. Want hoewel het meisje zelf gek is op groentes zijn er ook een paar die ze pertinent niet blieft. Maar dat weten haar kinders niet want die groentes heeft het Meisje nooit in huis. Slim he.

Maar goed, hoe krijg je kinderen aan het groen? Er zijn vele blogs die daar aandacht aan besteden. Dit Meisje niet. Die tijd heeft ze gehad. Net als het gejengel in de supermarkt of erger, in de speelgoedwinkel! Oef, het meisje had dat even verdrongen, en met rede! De pubers van het Meisje jengelen niet meer zo publiekelijk. En ook niet meer over snoepjes of lego. Nee, ze hebben grotere wensen. Zoals de nieuwste sportschoenen van dat éne merk of een uitje naar het theater. Zowel bij het winkelen als bij het culturele uitstapje hoort wat hen betreft een bezoekje aan een fastfood-keten. En dan gaan ze niet voor een groenteburger kan het Meisje vertellen.

Er zijn momenten dat het Meisje toegeeft aan de wensen van de pubers en er zijn momenten dat ze daar helemaal geen rekening mee houdt. Dan maakt ze iets waar ze zelf heel blij van wordt. Zoals deze portabella met magor en basilicum-munt pesto. Een beetje citroen-zest er overheen maakt dit gerechtje helemaal af. Het meisje geniet echt van dit smakelijke hapje. Dat de pubers dit nog niet eten vindt ze helemaal niet erg. Ze vreest dat dat nog wel gaat komen. Maar voor nu laten ze zich nog afschepen met een kleffe burger. En voor één keer vindt het Meisje dat helemaal niet erg..

RECEPT

dit heb je nodig voor 4 personen:

4 portabella – 100 gram major of een andere ‘dolce’ blauwe kaas – 20 gram basilicum – 10 gram munt – zet van 1 biologische citroen – olijfolie – peper en zout

Maak de portabella schoon, verwijder de steeltjes. Vul ze met de kaas. Maak pesto van de verse munt en basilicum door de blaadjes fijn te hakken/ stampen en voeg olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Rasp ten slotte de citroenschil over de portabella heen. Leg op een vel bakpapier in een voorverwarmde oven op 210 graden voor ongeveer 15 minuten.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: skinny spinazie taart - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *