skinny spinazie taart

skinny spinazie taart

Je kent het vast wel. Van die momenten dat alles samenvalt, maar dan niet persé op een goede manier. Meer op de manier van Murphy, je weet wel, van die wet. Daar had het Meisje deze week ook last van, van ongeluk in het kwadraat. Allemaal met financiële gevolgen. Zucht.

Toegegeven, een gedeelte voelde het Meisje aankomen. De afwasmachine maakte per slot van rekening al een poosje rare geluiden. Nu is één van de kernkwaliteiten van het keukenMeisje ontkenning. Helaas moest ze haar meerdere erkennen op het moment dat de machine water ging lekken op de keukenvloer. Of het Meisje even wilde aftikken zei de monteur. Auw zei het Meisje.

Vervolgens wilde het Meisje een goede moeder zijn. Daar heeft ze bij tijd en wijlen last van. Omdat het oudste keukenKind een knieprobleem had, werd het Meisje in een chauffeurspakkie gehezen voor een ritje naar school. Maar dan kan een Meisje nog zo gewillig zijn, de auto weigerde. Deskundigheid werd ingeroepen en het probleem verholpen. Een nieuw auto-ondedeeltje doet de auto rijden maar de portemonnee van het Meisje bloeden. Zo’n vehikel is een dure hobby.

Het moge duidelijk zijn. Na deze onvoorziene uitgaven moet de broekriem aangehaald worden. Het Meisje moet op dieet. Zowel fysiek als in financiële vorm. Tijd voor een vermageringskuur en daar past dit recept voor een skinny spinazie taart prima bij. Het mooiste is dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je maar voor een kwart calorieën eet. En dat past dan weer heel goed bij de struisvogelpolitiek van het Meisje; net doen alsof er niets aan de hand is. Eet smakelijk!

RECEPT

Deze hoeveelheden zijn voor een langwerpige vorm, gebruik voor de standaard 24inch vorm van alles de dubbele hoeveelheid en verleng de baktijd ook:

300 gram spinazie – 200 gram cottage cheese – 50 gram feta light – 1 ei – 1 el Italiaanse kruiden – 10 gram geraspte parmezaanse kaas – de helft van een vel kant-en-klaar pizza deeg uit het koelvak – peper en zout – de zest van een halve citroen – olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.Hak de spinazie niet al te fijn en bak even in een klein scheutje olijfolie. Giet daarna in een vergiet en druk het vocht eruit. Kluts in een kom het ei even los, roer de cottage cheese en de Italiaanse kruiden er doorheen en maak op smaak met wat peper en zout. vet de vorm licht in met een beetje olijfolie en bekleed met het pizzadeeg. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork. Verdeel de uitgelekte spinazie over het deeg. Giet dan het ei-kaasmengsel over de spinazie. Bestrooi de skinny spinazie taart met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak in de oven op 200 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en stevig. Laat de taart nog 10 minuten afkoelen voordat je ‘m serveert, hij stijft nog wat op. Bestrooi als laatste met hele fijne citroen zest.

Als dit recept je aanspreekt vind je deze portabella met magor en basilicum-munt pesto ook erg lekker!

portabella met magor basilicum-munt pesto

portabella met magor basilicum-munt pesto

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *