pumpkin spiced chocolademelk

pumpkin spiced chocolademelk

Het Meisje had een restje pompoen over. Ja, weer pompoen. Ze weet het. Voor iemand die eigenlijk een aversie tegen pompoen heeft komt deze groente best vaak op tafel. Ze had een halve pompoen gebruikt voor de gegratineerde pompoen en aardappelschotel. Je zou zeggen: maak wat meer en eet er twee dagen van. Maar dat is het keukenGezin te min. Twee dagen achter elkaar hetzelfde eten.. .bijna een doodszonde. Nee, zo gaat dat niet. Dan is het hele verassingseffect weg. Hoef je niet meer te vragen: wat eten we vandaag? Hetzelfde als gisteren. Stom. Het Meisje had natuurlijk een dubbele hoeveelheid kunnen maken en de rest kunnen invriezen. Had gekund, heeft ze niet gedaan. Ze was nog een beetje afwachtend over het oordeel van de keukenKinderen.

Ze had dus een halve pompoen over. Geschild en in partjes. En elke keer als ze de koeling open trok staarden die partjes pompoen haar aan. Alsof ze wilden weten waar ze aan toe waren. Brood? Soep? Muffins? Allemaal goede opties. Maar oude bekenden. En dan is het vragen naar de welbekende weg. Een beetje zoals de detective verslaving van het Meisje. Alleen maar leuk als het plot haar verrast. Op het moment dat ze voortijdig weet wat de clou, of wie de dader is, vindt het Meisje er eigenlijk niets meer aan. Dus geen recepten in de herhaling voor haar voorlopig. Iets nieuws moest het wezen.

Wat deed ze dan wel met die halve pompoen? Ze maakte pumpkin spiced chocolademelk voor de keukenKinderen. Perfecte oplossing. De keukenKinderen hadden wat lekkers op een druilerige middag. Het Meisje was van de starende pompoen af en kon zich weer richten op een nieuwe aflevering van haar detective. Iedereen blij.

Voor de pompoenpuree:

Vanaf een kwart pompoen, geschild en in stukjes. Doe de pompoen in de magnetron en verarm 10 minuten tot de pompoen zacht is. Draai daarna in de keukenmachine of door de zeef tot een gladde puree. Heb je geen magnetron, dan kun je de pompoen ook in de oven roosteren voor ongeveer 45 minuten tot 1 uur op 170 graden.

Voor 2 glazen pumpkin spiced chocolate:

300 ml melk – 1 eetlepel pompoenpuree – 60 gram pure chocolade -1 eetlepel vanille extract – 2 eetlepels bruine suiker – 1 eetlepel koekkruiden – slagroom

Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade. Voeg de melk toe en roer tot homogene massa. Voeg dan de pompoenpuree, suiker, vanille extract en de koekkruiden toe. Klop even met een garde luchtig. Schenk uit en schep er een flinke dot slagroom op. Besprenkel eventueel de room nog met een snufje koekkruiden of wat karamelsiroop.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *