recept voor pesto

recept voor pesto

Voor een kleine presentatie was het meisje was op zoek naar haar leukste blogs. Ze vroeg aan vriend en vijand welke verhalen zij het meest aansprekend vonden. Eensgezind hoorde ze dat de blogs over de thuissituatie van het Meisje erg herkenbaar waren. Op zich fijn. Is ze niet de enige met puberende kids en een keukenMan met kuren. Na rijp beraad zocht ze er drie uit.

De eerste ging over  jengelende kinderen en een zeurende Man. De tweede ging over de zieke man. Een zieke Man staat ongeveer gelijk aan twee jengelende kinderen. De derde ging  over de niet geringe eetwensen van de Man van de keuken. Mooi dat de blogs qua onderwerp zo op elkaar aansloten bedacht het Meisje zich nog.

Ze zocht een mooi lettertype uit en na een halve dag knutselen kon ze van de drukker terugkomen met een trots gevoel. De teksten waren leuk, de foto’s spraken aan. Het was een mooie presentatie van haar kunnen geworden. 

Thuis liet ze haar werk vol goede moed aan de kinderen zien. Die wierpen er één blik op, mompelden iets positiefs en gingen verder met hun leven. Dan door naar de Man van de keuken. De bedoeling was dat hij er ook een blik op zou werpen maar nee, hij ging ineens lezen. Dat doet ‘ie anders nooit. Was het meisje even vergeten…

‘Ehh’, zei het meisje.. ‘Je weet dat leuk schrijven overdrijven is, uitvergroten? Dat het anders niet overkomt? Dus dat dit een beetje eendimensionaal is? Een karikatuur?’ .. Het bleef verdacht stil aan de kant van de Man. Het Meisje vermoedt dat het tijd is dat ze de Man eens op een voetstuk plaatst. Hem prijst om al zijn goede kwaliteiten. Zijn mannelijke intellect. Zijn vermogen om wél kaart te lezen en op de juiste bestemming uit te komen bijvoorbeeld. Of om een groot stuk vlees te braden. En om goede pesto te maken. Dat heeft het Meisje namelijk van de Man geleerd. En om de Man te rehabiliteren deelt ze het recept met jullie. Kunnen julie ook een beetje trots zijn op de Man van het Meisje. 

50 gram parmezaan – 1 teen knoflook – 50 gram pijnboompitten – 25 gram basilicum – genoeg goede olijfolie

Brokkel de kaas in stukjes en doe samen het het teentje knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine. Als deze ingrediënten klaar zijn doe je de basilicum mét steeltjes erbij. Laat nog even malen tot het fijn is. Roer er dan olijfolie doorheen, een paar goede scheuten. Onthoud: te weinig is gemakkelijker dan teveel in dit geval. Begin dus rustig met de olie, bijschenken kan altijd. Datzelfde geldt voor de knoflook. Hoeveel het meisje ook van knoflook houdt, in dit geval moet je er voorzichtig mee zijn. Als er teveel knoflook in je pesto zit wordt deze bitter.

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: gnocchi met spinazie en ricotta - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: Pesto van tuinbonen-toppen - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *