pesto van tuinbonen-toppen

pesto van tuinbonen-toppen

Zo jammer. Het Meisje kan geen keuzes maken. Het is wikken en wegen en dubben en twijfelen. Geef haar een simpele taak als een vakantie boeken en ze raakt verstrikt in alle vakantie-aanbieders, vergelijkingssites en klanttevredenheids-scores. Om uiteindelijk na drie weken twijfelen, controleren, nog even verder kijken voor de zekerheid etc., met dichte ogen op de ‘ja ik boek deze vakantie’ knop te drukken. Altijd weer een verassing waar de reis heen gaat.  Dit jaar lijkt de bestemming goed uit te gaan pakken. Alleen nog even paspoorten, inentingen en een reisgids regelen. En de halve wereld overvliegen. Eitje.

De zomer brengt meer keuze-stress met zich mee dan alleen een vakantie bestemming kiezen. In de winter bijvoorbeeld brengt de moestuin weinig spannends voort. Dan is het zoeken naar een leuk recept uit de moestuin. Maar nu, deze tijd is het kiezen geblazen. Waar schrijft het Meisje eerst over? Haast onmogelijk nu alles bijna tegelijk de grond uitschiet. Ze kan moeilijk schrijven over groen wat al geweest is, daar heeft niemand wat aan.  Dus komt het weer aan op keuzes maken. Reduceren. Wat kan nog een weekje wachten en wat niet meer. Deze week winnen de tuinbonen-toppen het. Het keukenMeisje had er nog nooit van gehoord, recepten met de toppen uit de tuinboon. Maar het tuinMeisje is er eentje die nooit wat eetbaars wegdoet, dus zodoende kwamen ze voor een uitdaging te staan.

Want om de zo-geliefde tuinbonen te kweken, moeten de toppen er eerst uit. Die toppen kun je weggooien, aan de kippen of de varkens geven of je kunt er, net zoals de Meisjes deden, pesto van maken. Pesto van tuinbonen-toppen. Het blad heeft een klein pitje en wel wat verrijking nodig. Maar dan heb je ook wel iets bijzonders en deze tuinbonen-pesto is heerlijk op een stukje gegrilde vis of op een geroosterd broodje. Samen met een glaasje van het een of ander kan het Meisje even bijkomen van de keuzestress. In ieder geval tot ze het volgende blog dient te schrijven.

Pesto van tuinbonen-toppen

De tuinbonen-toppen, gewassen en nagekeken…- 2 teentjes knoflook – sap van een halve citroen – peper en zout – geraspte Parmezaanse kaas – goede olijfolie.

Doe de toppen, de teentjes, het citroensap en wat olijfolie in de blender en hak fijn. Voeg er naar smaak peper zout aan toe en wanneer je dat lekker vindt een chili-pepertje. Breng verder op smaak met de parmezaanse kaas en extra olijfolie.

Deze pesto / salsa kun je afgedekt in de koeling bewaren voor ongeveer een week.

Of heb je liever het originele recept voor pesto?

recept voor pesto

recept voor pesto

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *