recept voor snelle chai tea latte

recept voor snelle chai tea latte

Ach de arme Man. De Man van de keuken is ziek. Hij wentelt zich in luid gesnif, diepe  zuchten en duidelijk hoorbare kreunen.  Terwijl hij zijn hoofd van ellende onder de warme dekens stopt dreunt zijn misere door de slaapkamer. Zijn weeklank echoot door het huis. En niemand is onder de indruk. Zelfs de hond verkiest een plekje op haar schapenvacht in de zon boven een plekje op bed bij de lijdende baas. Afvalligen zijn het, allemaal.

Aan de ellende van de Man valt bijna niet te ontkomen. Het is dus zaak de Man snel weer op de been te helpen, op te lappen zodat hij weer fris en vrolijk en met open blik de wereld tegemoet kan treden. Het Meisje schilde daarom twee appeltjes en bracht ze samen met een kopje kruidenthee naar de zieke toe. Van de schil en het klokhuis maakte zij appelazijn, dat schijnt te helpen tegen verzuring. Over een week kunnen we kijken of dat gelukt is. Maar nu terug naar de Man.

De Man moest wat verwarmends krijgen dacht het Meisje. Het leek haar een uitgelezen moment om haar recept voor snelle chai tea latte eens te maken. Aan de kruiden die gebruikt worden voor de chai tea worden behoorlijk wat heilzame werkingen toegeschreven. Zo noemt het Meisje even: zuiverend, weerstand verhogend en goed voor maag en spijsvertering. En dus verwarmend. Uitermate geschikt om een zieke man weer op de been te helpen. Het Meisje rommelde even in haar overvolle keukenkastje en vond alle te gebruiken ingrediënten en toog aan de slag. Al snel vulde haar keukentje zich met de rijke geuren van de specerijen en nog geen kwartiertje later kon ze trots een beker warme chai tea latte op het nachtkastje zetten. Om de volle beker koud geworden drank na een uurtje weer op te halen. De Man zal nog wel even ziek blijven.

recept voor snelle chai tea latte

500 ml water – 1 zakje biologische zwarte thee-  1 kaneelstokje – 1 kruidnagel – halve theelepel gemalen gember – halve theelepel gemalen kardemom – 180 ml biologische (amandel) melk – 10 gram suiker

Doe in een pannetje het water, theezakje, kaneel en de kruiden. Laat aan de kook komen en rustig doorkoken voor een minuutje of vijf. Voeg dan de suiker toe en de melk. Laat weer aan de kook komen, dit gaat best snel dus blijf er even bij! Schenk je thee uit door een zeefje en geniet.

Ook voor chai tea latte zijn er duizenden variaties. Zo kun je amandelmelk gebruiken en dan kun je de suiker weglaten. Gebruik verse gember en steranijs. Of maak er een feestje van en serveer de chai met een dot slagroom en een beetje nootmuskaat of kaneel. Je zou zelfs de chai tea al van te voren kunnen maken en pas wanneer je ‘m gaat drinken de tea verwarmen met de melk en suiker.

Meer heilzame drankjes? Wat dacht je van golden milk met kurkuma en kardemom?

golden milk met kukuma en kardemom

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: golden milk met kurkuma en kardemom - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *