golden milk met kurkuma en kardemom

golden milk met kukuma en kardemom

Het is weer raak geweest de afgelopen weken. Veel wind, veel regen. En kou, natte kou. Zo’n kou die rechtstreeks in je botten gaat zitten. Zo’n koud waar alleen een wollen trui en de warmte van houtvuur tegen helpt. Katoentjes en centrale verwarming zijn daar maar een pover alternatief voor. Ja, het is herfst geworden. De winter staat bijna voor de deur. Geen ontkomen aan.

Het keukenMeisje heeft door dat weer een lichte kou opgelopen. Ze voelt de druk op haar oren. Ze moet eerlijk bekennen dat ze snurkt. Hoewel de man van de Keuken zegt dat ze daar niet verkouden voor hoeft te zijn. Om te snurken. Uiteraard klopt dat niet. Meisjes snurken namelijk niet. Echt niet. Alleen heel zachtjes als ze verkouden zijn. Vandaar dus. Het is maar tijdelijk.

Gelukkig heeft de rest van het keukenGezin, afgezien van haar snurken, nergens last van. Dat is fijn. Als het keukenMeisje ziek is kan ze de anderen namelijk niet verzorgen. Dat wordt wel op prijs gesteld door de zieken, dat verzorgd worden. Een kommetje soep, bekertje thee en een geroosterd broodje. Alles om maar aan te sterken.Zodat ze snel weer beter worden.

Vorig jaar bracht het Meisje haar zieke man een kopje chai latte. Zeer bevorderend voor het herstel van elke zieke. Mits natuurlijk de chai latte daadwerkelijk gedronken wordt. Dat was uiteraard het heikele punt. Het opdrinken. Dat deed de Man niet. Daardoor bleef hij veel langer zwak. Noodgedwongen bedrust was het gevolg. Ellende, diepe ellende. Hij dronk zijn bekertje thee niet. Uit voorzorg neem het Meisje dit jaar al ruim van te voren maatregelen. Voordat de Man daadwerkelijk ziek is ja. Ze is op zoek naar een drankje wat het herstellende vermogen bevordert. Je moet altijd en overal op voorbereid zijn. Een noodscenario is helemaal niet overbodig. Stel dat de Man weer ziek wordt dit jaar. Dat zou kunnen. Dan is het toch fijn dat het Meisje een remedie tegen die slechte weerstand heeft? Is de Man snel weer beter, heeft het Meisje haar leven weer terug. Een win-win situatie, al zegt ze het zelf. Nu maar hopen dat hij de Golden Milk wél drinkt.

Golden Milk voor 2 personen.

400 ml (biologische – amandel- of cocos) melk – honing – vanille extract – 1 theelepel gemalen kurkuma – 1 theelepel gemalen kaneel – snuf vers gemalen zwarte peper – kwart theelepel gember poeder – kwart theelepel gemalen kardemom –  kwart theelepel piment

Doe alle kruiden in een kommetje en meng goed door elkaar. Verwarm in een pannetje 225 ml melk en laat tegen de kook aankomen. Doe er 2 theelepels van het kruidenmengsel bij en blijf 2 minuten zachtjes roeren. Giet dan de ‘gouden melk’ door een zeef in een kopje. Voeg er eventueel een lepeltje honing en een drupje vanille extract bij. Kun je niet aan vanille extract komen? Gebruik dan geen vanille essence. Snij liever een vanillestokje door de midden, schraap het leeg. Doe het zwarte vanillezaad in de melk gelijk met de andere kruiden. De milk kan ook heel goed zonder de vanille overigens. Maak je maar 1 beker golden milk? Dan kun je de rest van het kruidenmengsel bewaren voor een andere keer. Dek het luchtdicht af en zet op een donkere plek weg.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: recept voor snelle chai tea latte - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *