ricotta oliebollen met kaneel en sinaasappellikeur

ricotta oliebollen met kaneel en sinaasappellikeur

De Meisjes zijn doorgaans heel tevreden. Gelukkig met wat ze hebben, wie ze zijn. Nou ja, min of meer dan. Aan jezelf valt altijd wel wat te sleutelen toch? Maar verder, prima, fijn, top. Ze hebben genoeg liefde om zich heen en fijne vrienden en familie. Mensen met wie ze graag een avondje doorbrengen met een hapje en een drankje. Een paar uur vol warmte en genegenheid. En toch, een avondje in het weekend voor zichzelf, of ‘ entre-nous’ is ook heel fijn. Lekker ongegeneerd jezelf zijn, dom zappen, hangen op de bank in je joggingbroek. Heerlijk. Gewoon de avond wegdommelen is zo ontspannend.

Behalve op 31 december. Dan moet er iets meer gebeuren. Niet noodzakelijkerwijs een groot feest waar de Meisje niemand kennen. Waar ze bovendien een fors bedrag aan entreegeld voor hebben moeten betalen en dan hebben ze nog niet eens ieders hun eigen fles bubbels. Nee, de Meisjes bouwen graag hun eigen feestje. Vanaf het moment dat ze elkaar leerden kennen is oudejaarsavond samen gevierd. Met wisselende partners en de aanwas van kinderen. Maar de Meisjes samen is altijd een vaste waarde. Waarbij het keukenMeisje oliebollen bakte en het tuinMeisje ze steevast niet at. Wat overigens geen probleem is want de Man van de Tuin eet alles met liefde op. Gek op oliebollen met rozijnen. En speciaal voor hem heeft het keukenMeisje deze keer snelle ricotta oliebollen met kaneel en sinaasappellikeur gemaakt. En speciaal voor jullie allemaal alvast: de beste wensen en een heel goed, gelukkig en gezond nieuwjaar ! Liefs van de Meisjes.

voor ongeveer 12-14 ricotta oliebollen met kaneel en sinaasappellikeur

ongeveer 30 minuten van je tijd – 200 gram rozijnen – 1 dl sinaasappellikeur – 300 gram ricotta- 2 biologische eieren – 200 gram bloem – 1 theelepel baking soda – snuf zout – 50 gram witte suiker – 1 theelepel vanille-extract – olie om te bakken – kaneelsuiker (of poedersuiker) om te bestrooien

Verwarm de olie naar ongeveer 160 graden. Dat klinkt niet heel warm, maar als je de olie heter laat worden worden de oliebollen aan de buitenkant erg donker maar zijn ze van binnen nog ongaar. Leg een vel keukenpapier in een vergiet om de bollen wanneer ze uit het vet komen even te laten uitlekken.

Laat in een kommetje de rozijnen 10 minuutjes wellen in de sinaasappellikeur. Maak dan het beslag voor de ricotta oliebollen met kaneel en sinaasappellikeur. Mix in een grote kom de ricotta met de vanille-essence, suiker, eieren en de gewelde rozijnen tot een homogeen beslag. Voeg dan de bloem, baking soda en een snufje zout toe en roer dat er met een spatel doorheen. Zorg dat alles mooi gemengd wordt.

Schep met een ijstang bollen beslag in de hete olie. Afhankelijk van hoeveel oliebollen je tegelijk bakt duurt het 5 tot 7 minuten tot ze gaar zijn. Check  na de eerste bol even of ze van binnen ook gaar zijn. Laat ze even uitlekken in het vergiet. Bestrooi de oliebollen met kaneelsuiker en serveer ze.   Happy new year!

cranberry likeur met mandarijn en limoen

Gelukkig nieuw jaar !

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *