roomsoep van groene asperges

roomsoep van groene asperges

Ondanks dat het qua temperatuur eerder aan de herfst en de winter doet denken is het toch echt bijna zomer. Een hele koude zomer. Het Meisje staat nog geregeld te twijfelen tussen winterjas en tussenjas. En dat terwijl ze eigenlijk helemaal geen jas meer wilt! Ze wil zon, zee en zomer! En warmte.

Dagenlang zweten op een bedje aan zee, klagen en puffen dat het wel erg heet is. Veel water en af en toe een ijsje of een wijntje. Lange zomeravonden in de tuin, kletsen met vrienden onder de zoete geur van de kamperfoelie.

Maar met de zomer komt ook de bikini weer te voorschijn. En het lijf van het Meisje is verre van bikini-proef. Niet dat ze zich daar iets van aantrekt, maar ze kent genoeg Meisjes die dat wel doen. En die gaan allemaal nog even op een dieet. Geen koolhydraten meer voor hun. Gelukkig heeft het Meisje heeft een goed recept voor ze: roomsoep van groene asperges. Koolhydraat vrij en snel en simpel te maken. En lekker. Want als we al geen zon hebben dan mag het Meisje tenminste lekker eten toch?

roomsoep van groene asperges

voor 4 koppen soep: 350 gram groene asperges – 4 teentjes knoflook – 1 sjalot – 2 theelepels Italiaanse kruiden – 15 gram roomboter – 125 ml slagroom – 750 ml groentebouillon – peper en zout

Snij de toppen van de asperges af, doe ze in een pannetje kokend water en kook in 1 minuut beetgaar en houd apart. Snij van de stelen van de asperges de onderste stukken af en de rest in korte stukjes. De sjalot en de knoflook snipper je fijn. In een pan met dikke bodem smelt je de boter en laat je de knoflook en sjalot glazig worden. Voeg dan de stukjes aspergesteel toe en bak even mee. Giet de groentebouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de asperges met een staafmixer fijn, doe de room erbij en garneer met de aspergetops.

Eventueel kun je de soep nog verrijken met blokjes gerookte kip of ham of gerookte zalmsnippers.

Heb je nog een restje asperges? Dan kun je daar een heerlijke salade mee maken!

salade met witte asperges, gegrilde courgette en ceasar dressing
salade met witte asperges, gegrilde courgette en ceasar dressing
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *