smoothie van cavolo nero en banaan

smoothie van cavolo nero en banaan

Het Meisje is niet alleen een keukenMeisje en onderdeel van het Meisjesteam van de Moestuin. Nee, het Meisje is ook een kantoorMeisje. Daardoor heeft ze af en toe wat minder tijd om een keukenMeisje te zijn. In drukke kantoortijden rent het kantoorMeisje van hot naar her en belemmert ze het keukenMeisje in haar creativiteit. Het keukenMeisje gaat dan heel stil in een hoekje wachten tot het kantoorMeisje eindelijk eens tweede viool gaat spelen.

In drukke tijden wordt de Keuken van het Meisje een beetje in het verdomhoekje gezet. In de ochtend rent ze naar binnen, grijpt wat fruit en crackers en in de avond maakt ze snel een gemakkelijke maaltijd. Veel meer tijd brengt ze niet door in haar keukentje.

Zo kon het gebeuren dat ze op een dag geconfronteerd werd met erg rijpe bananen. Die lagen mooi te wezen op de fruitschaal maar hadden hun beste tijd wel gehad. Normaal gesproken maakt het Meisje dan een lekker bananenbrood maar je raad het al: daar had ze nu geen tijd voor. Ze wierp een blik in haar koelkast en zag daar een bakje met cavolo nero, de laatste uit de tuin van het tuinMeisje. Een restje blauwe bessen en een scheutje yoghurt maakte het blenderfeest kompleet. Het Meisje had ontbijt en haar keuken weer een beetje aandacht gegeven. Voor één keer was het kantoorMeisje dankbaar want dankzij haar had ze nu een heerlijk en gezond ontbijtje en weer ruimte in de koelkast. Maar bovenal had ze haar creativiteit weer terug.

smoothie van cavolo nero en banaan

Voor 2 glazen: een flinke hand cavolo nero bladeren (wij gebruikten ongeveer 40 gram) – 2 overrijpe bananen – twee handjes blauwe bessen – 200 gram volle yoghurt of een vervanging daarvan

Doe al je ingrediënten in de blender en laat malen totdat je kool fijn genoeg is. Schenk over in een fijn glas en neem even de tijd om rustig je ontbijtje op te drinken.

Een ander goed idee voor een fijn en snel ontbijt zijn deze ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad. Perfect voor de warme dagen die er weer aan gaan komen.

ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad

ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *