snelle citroen risotto met rucola

snelle citroen risotto met rucola

Ze heeft het wel eens vaker aangehaald. Maar een goed verhaal blijft een goed verhaal toch? De moeder van het Meisje was geen al te beste kok. Brandnetelsoep met zand, zilvervliesrijst en nooit een pannenkoek om een beeld te schetsen. Bovendien groeide het Meisje op in het Macrobiotisch tijdperk. Als je niet weet wat dat is: gefeliciteerd, je bent de dans ontsprongen.

De vader van het Meisje was dol op lekker eten en geen fan van brandnetels om maar iets te noemen. Omdat de liefde door de maag gaat zal het jullie niet verbazen dat de verbintenis tussen de ouders van het Meisje geen lang leven beschoren was. Haar vader refereert aan deze periode als zijn ‘ zeven magere jaren’. Ook letterlijk.

Maar goed, daarna moest de vader zelf gaan koken. Gelukkig had hij een Italiaanse schoonzus die dat heel goed kon. Bij elke gerecht zei ze wel: heel gemakkelijk, maak je zo, is niets aan, stelt niets voor. En dat beste mensen, dat was niet helemaal waar. De vader en het Meisje zijn beiden geen fan van uren bouillon trekken, 3 keer rechtsom kloppen en 7 keer linksom draaien of zelfs maar een risotto maken waar je beetje bij beetje de bouillon bij moet gieten. Nee, zij zijn van de gemakkelijke keuken. Zolang die maar lekker is.

En omdat jullie ook vast van gemakkelijke recepten houden én van lekker eten geeft het Meisje vandaag haar recept voor snelle citroen risotto met rucola. Klinkt fancy, smaakt heerlijk en is geen werk. Maar dan echt niet.

Snelle citroen risotto met rucola

(bijgerecht, 4 personen)

200 gram rijst met grote korrel (risotto, paella) – ongeveer 50 gram rucola, gewassen en droog – zest van 1 biologische citroen – 2 blokjes groentebouillon – theelepeltje witte balsamico azijn – 25 gram roomboter – 80 gram geraspte parmezaan – druppeltje olijfolie

Weeg de rijst af in een glas. Je hebt ongeveer 3,5 keer de hoeveelheid water nodig in verhouding tot de rijst ( 1 glas rijst is 3,5 glazen water). Doe in een pannetje op matig vuur een klein scheutje olijfolie en laat daar de rijst even in garen en glazig worden. Giet er dan het eerste glas water bij en de bouillonblokjes. Roer de bouillonblokjes goed los. Wanneer het vocht goed is opgenomen door de rijstkorrels giet je de andere 2,5 glazen water bij. Laat langzaam gaar pruttelen in ongeveer 20 minuten.

Wanneer de rijst gaar is haal je de pan van het vuur. Je voegt de witte balsamico toe en roert de boter, de citroenzest en de parmezaan erdoorheen. Als laatste voeg je de fijngesneden rucola toe. Serveer eventueel met wat extra rucola blaadjes en wat parmezaan snippers.

Genoeg rucola om ook eens iets anders te proberen? Deze bloemkool-rucola-koekjes zijn een ware hit bij iedereen!

bloemkool rucola koekjes
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *