snelle havermout pannenkoekjes

snelle havermout pannenkoekjes

De Meisjes hebben een vriend. Een goede vriend, laat dat vooropstaan. Deze vriend denkt graag mee. Geeft advies, gevraagd en ongevraagd en altijd goed bedoeld. De vriend is ook erg met eten en gezondheid bezig. Daar waar de Meisjes vooral bezig zijn met de smaak van eten en het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten is de vriend van de Meisjes vooral bezig elke schadelijk ingrediënt uit het menu te weren. Spaghetti wordt gemaakt van courgette-slierten en aardappels worden vervangen door de zoete variant. Allemaal ook erg lekker, vinden de Meisjes ook. Maar ja, de vriend beklaagde zich over het feit dat het keukenMeisje nog suiker in haar recepten gebruikt. Dat komt omdat het keukenMeisje in de eerste plaats een KeukenMeisje is en niet alle recepten ombuigt naar de op dit moment geldende gezondheidsnormen. Bovendien denken de Meisjes: alles met mate, dus ook suiker. Maar het keukenMeisje is wel zo vriendelijk om speciaal voor de vriend een gerechtje te plaatsten wat zowel lékker als gezond is: snelle havermout pannenkoekjes. Je kunt ze helemaal gezond maken of aanpassen aan de ingrediënten die je in huis hebt. Dit ontbijt is gelijk een symbiose, als een goed huwelijk maar in dit geval een goede vriendschap. Beetje geven, beetje nemen. Beetje gezond, beetje lekker. Beetje voor jou en een beetje voor mij..

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 kleine pannenkoekjes:

80 gram havervlokken – 1 rijpe banaan- 200 ml (amandel)melk – scheutje vanille essence – snuf kaneel – 1 ei – eventueel 1/2 theelepel bakpoeder

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve het ei. Laat draaien tot homogene massa. Voeg het  ei toe en mix nog even kort.

Bak de pannenkoekjes in een hete pan in de kokosolie of boter, net wat je wilt. Je kunt er drie tot vier gelijktijdig bakken.

Serveer met vers fruit, maple syrup of gewone stroop, kokosbloesemsuiker of poedersuiker. Maar lekker zijn ze!

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: ontbijtmuffins met citroen en bramen - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *