spinazieballetjes met mozzarella

spinazie balletjes met mozzarella

Het Meisje is gek op de decembermaand. Gezellig, lekker en feestelijk. En cadeautjes. Er komen immers twee mannen met baarden pakjes uitdelen. Natuurlijk, dit jaar is het een beetje anders want je kunt uit gezondheidsoogpunt niet met veel mensen bij elkaar komen. Maar als je het verspreid heb je meerdere dagen feest. En meer feest is altijd goed.

Als eerste komt de Sint. Hij komt weliswaar niet meer bij het Meisje langs maar ze vindt het wel een leuke traditie. Vooral de rijmerij, waarin wat kleine plagerijtjes verwerkt worden, kan ze erg waarderen. De ontvanger van haar gedichten kan dat niet altijd. Misschien is dat wel de reden dat pakjesavond niet meer gevierd wordt in het keukenHuis.

Voor het Meisje dus geen pakjesavond. Maar geen pakjes weerhouden haar er niet van om dan ook maar geen lekkernijen te maken. Want én geen cadeautjes én geen lekkers, dat is meer dan het Meisje aankan. Deze keer maakt ze spinazieballetjes met mozzarella voor bij de borrel. Een lekkere hartige tegenhanger voor al dat december-snoepgoed. En toch ook een klein cadeautje, een cadeautje voor de smaakpapillen. 

Voor 20-24 spinazieballetjes met mozzarella

3 eieren – 110 gram verse spinazie – 1 kleine ui of sjalot – 1 teen knoflook of ½ theelepel knoflookpoeder – 100 gram geraspte Parmezaanse kaas – 120 gram paneermeel – 1 theelepel Italiaanse kruiden – 1 bolletje mozzarella – Peper en zout

Maal in de keukenmachine de spinazie, ui, en knoflook fin.  Kluts de eieren los en doe daar alle ingrediënten bij, behalve de mozzarella. Meng goed door elkaar. Snijd de mozzarella in blokjes. Vorm met je hand van het spinaziemengsel een balletje en stop in het midden een stukje mozzarella. Bak de balletjes in de oven op 180 graden in 20-25 minuten gaar, draai ze halverwege. Of frituur ze in een minuutje of 3 knapperig.

Gebruik je diepvries spinazie? Zorg dan dat deze goed uitgelekt is.  En nog een tip: hak de ui en knoflook lekker fijn. Dan rol je gemakkelijker balletjes.

Ben je nu meer van de zoete hapjes dan is deze spinaziecake met frambozentopping ook een aanrader.

spinaziecake met frambozentopping
spinaziecake met frambozentopping
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *