Spinaziecake met frambozentopping

spinaziecake met frambozentopping

Onverdraagzaam. Helaas, het keukenMeisje is het. En niet zo zuinig ook. Ze kan zich werkelijk druk maken om de kleinste dingen. En wie heeft daar dan weer het meeste last van? Juist het Meisje zelf. Uiteraard is het Meisje veel kritischer naar anderen dan naar zichzelf maar dat is voer voor een ander blog. Als ze echt niets anders meer te zeuren heeft.

En waar maakt ze zich dan zo druk om? Uiteraard ook om de grote wereldse zaken. Het milieu, mensenrechten, bio-industrie. Maar ja, dat is geoorloofd druk maken. Als je je daar niets van aantrekt word je ook weer een soort van outcast.

Nee, het Meisje heeft het nu over futiliteiten. Fietsers die in de jungle van de stad het nodig vinden hun fietsbel veelvuldig te gebruiken als ware moraalridders, terwijl het gros een gevaar op de weg is. Mensen die terwijl ze winkelen ook telefoneren en halverwege het gangpad breeduit zwaaien met hun mandje, waardoor het Meisje er niet langs kan. Of niet bij het schap kan. Automobilisten die 40 kilometer rijden waar je 50 mag. En dat zijn maar een paar voorbeelden.

Ze had niet overdreven he, het Meisje is onverdraagzaam. Een zeikerd pur sang. Maar gelukkig is ze verdraagzamer richting andere culturen. Helemaal wanneer het over andere eetculturen gaat. De extremen laat ze links liggen. Het tuinMeisje kwam aan met dit recept voor zoete spinaziecake. Heel gewoon in de Turkse keuken, maar de Meisjes kende het niet. Ze paste het recept een beetje aan en nu heeft ze een spinaziecake met frambozentopping. En dat verdraagt ze prima.

Spinaziecake met frambozentopping

3 eieren – 150 gram olie – 200 gram suiker – 200 gram bloem – 1 zakje vanille suiker – 1 zakjes bakpoeder – 250 gram fijngemalen verse spinazie – snufje zout – puntje gemberpoeder

Verwarm de oven op 180 graden. maak een vel bakpapier nat onder de kraan en wring uit. bekleed je bakblik ermee. Nu hoef je je blik niet in te vetten en tril je bovendien zo je cake uit de vorm. Gouden tip van italiaanskokenmetantoinette.nl. Meng de eieren en de suikers en klop in een aantal minuten licht en schuimig. Ondertussen pureer je de spinazie samen met de olie met de staafmixer fijn. meng de spinazie door het eimengsel. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, gember en roer ook dat erdoor heen. Giet in je blik en bak in een voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.

Voor de topping

100 gram verse roomkaas – 50 gram zachte roomboter – 100 gram frambozen – 100 gram poedersuiker – 1 theelepel rozenwater

Doe alle ingrediënten in de blender en maal fijn tot een homogene massa. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee.

Ook een leuk idee voor meer spinazie op je bord :

pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen
pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *