twisters met tijm en knoflook
Het meisje heeft zo haar favorieten. Favoriete momenten van de dag bijvoorbeeld. Als op een zeldzame dag iedereen ’s morgens vroeg de deur uit is, met haar koude voetjes nog even terug naar bed. Het liefste met een lekker kopje koffie. Nog even opwarmen voordat de dag echt aanvangt. ’s Avonds, met een fijn boek in een schoon bed duiken. De avondwandeling met de hond, in de regen. Waar ze eerst helemaal geen zin in had maar die verassend goed op haar humeur werkt.
Het Meisje heeft ook haar favoriete kruiden. Zoals bijvoorbeeld basilicum. Het liefste van een plant die overvloedig zon heeft gehad. Of salie. Heilzaam en smaakvol. Het Meisje maakt er wel eens chipjes van, heerlijk! Maar bovenal gebruikt ze rozemarijn in haar keukentje. Voor haar stoofvlees, of deze koekjes met rozemarijn en Parmezaan. Altijd weer een hit.
Nu had het Meisje haar Italiaanse tomatensoep gemaakt. Daar gooit ze altijd handenvol verse kruiden in. Ja, al haar favorieten samen in een pannetje. Heerlijk. Ze hield deze keer wel een beetje tijm over. Tijm is niet echt een van haar lievelingen, een beetje het vergeten kruid zeg maar. Altijd van de eerste plek verstoten door de anderen, meestal de rozemarijn. Dus, wat zou ze daar eens mee maken, met die ondergewaardeerde tijm? Ze was nog op zoek naar een borrelhapje en ineens wist ze het. Twisters met tijm en knoflook. Een lekkere zoute snack die in een handomdraai gemaakt is. En nu eens niet met die eeuwige rozemarijn in de hoofdrol. Die is deze keer terecht voor de tijm.
RECEPT
Twisters met tijm en knoflook
Voor 1 bakblik vol: 6 plakjes bladerdeeg – twee teentjes knoflook – olijfolie – zout – ongeveer 6 takjes tijm – twee handjes Parmezaanse kaas, geraspt – zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de teentjes schoongemaakte knoflook en meng met een flinke scheut olijfolie en een snufje zeezout. Laat de vellen bladerdeeg half ontdooien. Leg ze op elkaar. Strooi een beetje bloem op je werkvlak en bovenop het bladerdeeg. Rol uit tot een rechthoekige lap. Snij de lap deeg in de lengte doormidden om er twee gelijke delen van te maken. Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over. Ris de tijmblaadjes van hun stengeltje en strooi erover heen. Snij nu in de breedte reepjes van 1,5 centimeter van het deeg. Pak nu een reepje deeg op bij beide uiteindes en draai deze in tegenovergestelde richting in elkaar. Probeer zoveel mogelijk de vulling te laten zitten! Leg het strookje op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hetzelfde met alle strookjes. Bestrijk als laatste de strookjes nogmaals met de knoflookolie. Eventueel strooi je er nog wat extra Parmezaan bovenop. Bak in de oven voor 25 minuten.
Pingback: romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook - de Meisjes van de Moestuin