vanille kardemom ijs van overrijpe bananen

vanille kardemom ijs van overrijpe bananen

Het begon als een doodnormale dag. Niets bijzonders, een gewone werkdag. Maar dat zijn de verraderlijkste dagen feitelijk. Want je ziet het niet aankomen. Omdat alles zo normaal, zo gewoon lijkt.

Je hebt ook dagen die van meet af aan onheil verkondigen: door de wekker heen slapen, het regent en je regenpak is kwijt, je panty scheurt of je komt pas op je werk tot de ontdekking dat je een mega vetvlek op je trui hebt zitten. Midden op je borst. Niet te missen. Zomaar een paar ervaringen van het Meisje.

Maar wat was er dan aan de hand wil je weten? Wat voor ellende landde er nu weer op haar spreekwoordelijke bordje? Zoals te verwachten leek er namelijk niets aan de hand. Ze zat gewoon heerlijk samen met het oudste keukenKind op de bank TV te kijken. Beide waren ze in hun nopjes want het Meisje had vanille kardemom ijs van overrijpe bananen gemaakt en het smaakte ze prima.

En ineens gebeurde het. Het Meisje raakte een beetje afgeleid. Zette haar kommetje ijs op de bank en voordat ze er erg in had was in een nano seconde haar ijs weg. Wat? Ja, weg. Het was een slecht moment voor het keukenMeisje. Maar voor haar hond was het een dag met een gelukkige afloop.

vanille kardemom ijs van overrijpe bananen

voor 2 porties heb je nodig: 2 overrijpe bananen – 1/2 theelepel kardemom – 1 theelepel vanille extract – eventueel een druppeltje room – honing of suiker naar smaak

Pel de bananen en snijd ze in stukken. Leg ze minimaal 4 uur in de vriezer maar liever langer. Wanneer je haast hebt kun je ook de bananen met schil en al in de vriezer leggen en ze pas schillen en snijden wanneer je het ijs gaat maken.

Doe de bananen samen met de kardemom en de vanille in de keukenmachine en laat draaien totdat je een homogene massa hebt. Wanneer nodig kun je een druppeltje room toevoegen. Laat dan de machine nog even draaien zodat je bananenijs echt lekker licht en luchtig wordt. Voeg honig of suiker naar smaak toe en draai nog even door.

Wanneer je bananenijs uit de vriezer wilt serveren, reken dan op een kwartiertje ontdooi tijd!

Toch maar gewoon bananenbrood maken van die rijpe bananen? Ook een heel goed idee!

cake van overrijpe bananen met kardemom en kaneel
cake van overrijpe bananen met kardemom en kaneel
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *