vegetarisch kerstmenu van de Meisjes

vegetarisch kerstmenu van de Meisjes

De kerstboom staat hoor. Gezellig met fonkelende lampjes, glanzende ballen en hier en daar een krakkemikkige versiering, ooit door kleine keukenKinderhandjes gemaakt. Een paar imperfecties horen gewoon in de boom, wat dissonanten op al die pracht en praal. Het keukenMeisje vindt namelijk dat een boom een beetje een ziel moet hebben. Wat eigens, een vertegenwoordiging van de mensen in wiens woonkamer hij staat. Het is duidelijk: het Meisje houdt niet van perfectie. Nou ja, niet van perfectie bij kerstbomen.

Want een perfecte kerstavond, met een perfect kerstmenu, daar heeft ze natuurlijk helemaal niets tegen. Sterker nog, ze is er zelfs een groot voorstander van. Een een perfecte avond begint met de liefste mensen om je heen. Met hen kun je alles aan, regen, wind en zonneschijn. Zelfs een verbrand hoofdgerecht of een ingestort dessert kun je samen weglachen. Maar laten we toch maar proberen de imperfecties buiten de keuken te houden. Ze geeft graag een voorzetje met een perfect vegetarisch kerstmenu van de Meisjes. Zalige kerstdagen.

Vegetarisch kerstmenu van de Meisjes van de Moestuin

Ontvang je gasten met een lekker feestelijk glaasje christmas sangria. Serveer in een mooi glas want het oog wil ook wat toch? Begin je tijdens de kerstdagen al met Dry January? Vervang de prosecco dan door 7up en de sinaasappellikeur door siroop. Serveer er een lekker hapje bij en iedereen is direct in de juiste stemming.

christmas sangria

christmas sangria

Voorgerecht

Dan kunnen jullie aan tafel. Om in de kerstkleuren te blijven serveer je deze frisse salade met bloedsinaasappel. Makkelijk en van te voren te bereiden. Bijna perfect toch?

 

salade met bloedsinaasappel, blauwe kaas en walnoten

salade met bloedsinaasappel, blauwe kaas en walnoten

Hoofdgerecht

Nu is het tijd voor het hoofdgerecht. Eigenlijk kan het Meisje niet kiezen tussen portabello met magor en basilicum-muntpeso en de aubergine met salsa verde.  Ze kiest uiteindelijk voor de portabella, simpelweg omdat deze supersnel en gemakkelijk te bereiden zijn. Zo heeft het Meisje zelf ook wat tijd om aan haar perfecte verschijning te werken.

portabella met magor basilicum-munt pesto

portabella met magor basilicum-munt pesto

Serveer hier gebakken venkel en paella risotto met groene erwtjes bij.

Nagerecht

En dan is het alweer tijd voor het dessert. Altijd een topper en dus hoog op het perfecte menu staat frambozenijs. Maak ruim van te voren, dan heb je weer iets minder aan je hoofd op de dag zelf. Je zou het bij wijze van spreken morgen al kunnen maken! Als je een vriezer hebt natuurlijk, dat dan wel. Wil je echt een feestelijk dessert? Ga dan naar de banketbakker en haal wat groene schuimkransjes. Verkruimel deze in brokjes en strooi over je rode ijs. Maak af met een toefje slagroom.

frambozenijs als feestelijk dessert met kerstmis

frambozenijs als feestelijk dessert met kerstmis

 

 

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin