virgin cocktail van gemberbier en kokoswater

virgin cocktail van gemberbier en kokoswater

Het Meisje kwam na een lange dag buiten thuis. Binnen trof ze de Man van de Keuken en de vader van het Meisje. Gezellig aan tafel, alle belangrijke zaken van het leven doornemend. Uiteraard met een glaasje rode wijn erbij. En ook de wijn werd geëvalueerd. Terwijl het Meisje direct haar plek in de Keuken innam (ja, ze weet het, het is een recht), dronken de mannen gezellig verder van hun wijntje. Al kokend hoorde ze de verschillende onderwerpen aan: welke druiven lekkere wijn geven, welke gebieden of streken de moeite van het onthouden waard zijn en nog meer van deze wijn-wetenswaardigheden. Niet heel erg interessant want het Meisje is meer een witte wijn drinker. Als ze drinkt, want ja, de algehele onthouding had haar nog steeds in de greep.

Terwijl het eten stond te pruttelen schonk het Meisje zichzelf  ook een drankje in. Het was per slot van rekening weekend. Ze maakte voor zichzelf een virgin cocktail van gemberbier en kokoswater, met een scheutje verse limoensap. Erg lekker vindt het Meisje, maar zij is dan ook gek op gember. Deze cocktail ziet er mooi uit, drinkt lekker weg en is nog goed voor je ook. Dan heb je toch de hoofdprijs te pakken dacht het meisje zo. Dus ze wachtte haar kans af en zodra de mogelijkheid zich voordeed zei ze tegen haar vader: ‘moet je proeven, is lekker en gezond’, onderwijl het glas naar hem toeschuivend. De beste man begon al een beetje zenuwachtig te kijken, wisselde nerveus blikken uit met de Man van de keuken die hem medelijdend gadesloeg. Hij liet zich echter niet kennen en nam dapper een klein slokje. ‘Lekker he’, zei het Meisje. ‘Nou, lekker…lekker, ‘. Niet dus. Zonder te proeven beaamde de Man van de keuken dat het écht niet lekker kon zijn. Terwijl beide heren elkaar aankeken zeiden ze, een beetje gnuivend, in koor: maar wel gezond! En ze proosten vrolijk verder met hun glaasje rode wijn.

Voor een lekkere virgin cocktail mix je de een gelijke hoeveelheid gemberbier en kokoswater. Kies voor kokoswater zonder toevoegingen en niet gemaakt van concentraat. Knijp een halve limoen erboven uit. Lekker, makkelijk en gezond. Proost!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *