vlierbloesem basilicum ice tea

vlierbloesem basilicum ice tea

Het is vreemd. Meestal kijkt het Meisje de vlierbloesems de bomen uit. Kan ze niet wachten totdat ze kan gaan wildplukken. Elk jaar weer op zoek naar de perfecte plekjes, de mooiste  schermen. Zonder beestjes, luis, spinnen of andersoortige degradaties.

Maar dit jaar.. ze is van slag. Eerst was het zo koud, nog geen bloei te zien of te verwachten. En daarna was het ineens volop zomer. Te heet om iets te doen. Een wandelingetje ging niet verder dan het parkje om de hoek (met de hond die de tong op het asfalt had). Vlierbloesems plukken kwam gewoon niet in het hoofd van het Meisje op.

Ze was dan ook meer dan verwonderd toen een vriendinnetje op visite kwam en haar een flesje vlierbloesemsiroop bracht. Wat, is het al zover, echt? Ja, echt. Allang. Het Meisje had het momentum gewoon gemist. Geen pluk, geen vette eigen oogst, geen liters siroop. Maar wel echte vrienden die de opbrengst met haar delen. En daar kan het Meisje zich best in vinden.

Het werd zo warm dat het Meisje veel moest drinken. Tijd voor een dorstlesser, en dan een lekkere bij voorkeur. Nu kwam de vlierbloesemsiroop goed van pas! Want het Meisje maakte vlierbloesem basilicum ice tea, inderdaad met de vlierbloesem siroop die ze gekregen had. Smaakvol, gezond en dorstlessend. En omdat ze toch bezig was maakte ze meteen een extra hoeveelheid voor haar vriendin. Want zoals het hoort in een goede vriendschap: je deelt de goede dingen des levens !

Vlierbloesem basilicum ice tea 

1,5 liter water – 1citroen- 100 ml vlierbloesem siroop – 2 zakjes thee (groen of munt)- 20 blaadjes basilicum

Kook het water. Snijd de citroen in plakjes en voeg bij het gekookte water samen met de basilicumblaadjes. Voeg de vlierbloesemsiroop toe, roer even. Laat daarna de theezakjes trekken in het warme water. Laat de thee afkoelen. Verwijder daarna de theebuiltjes, basilicum en citroen en giet over in  een afsluitbare fles en laat verder afkoelen in de ijskast. Serveer op een warme dag met lekker veel ijs!

NB voeg de siroop naar smaak toe. Het Meisje is een zoetekauw en deed wat extra siroop in de ice tea. Maar jullie zijn vast verstandiger en gezonder en hebben genoeg aan de genoemde hoeveelheid..

Nog meer inspiratie nodig voor je vlierbloesemsiroop? Vorig jaar maakten we er vlierbloesem sgroppino mee! Is dat niet een fijn idee voor een mooie afsluiting van een dineetje?

vlierbloesem sgroppino
pinterest

2 Reacties

 1. Dorothé

  Hoi meisjes, hoeveel citroen moet er in?

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Hi Dorothé,
   1 minimaal maar 2 mag ook!

   Liefs,
   De Meisjes

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *