Wellness uit de Moestuin

Wellness uit de Moestuin - lavendel

Zit je daar een beetje te zitten. In corona tijd is er weinig te beleven. Kapper dicht, schoonheidsspecialiste gesloten. Je haar piekt alle kanten op en je huid.. nou ja. Laten we het daar maar niet over hebben. Je hebt er wel eens beter uitgezien, toch? Er is werk aan de winkel en daarvoor hoef je niet eens veel te doen of ver te gaan. Je eigen spa aan huis moet je alleen ontdekken, er staat meer in je moestuin dan je denkt!

En daar kwam het keukenMeisje op doordat het andere Meisje kruiden ging stekken. Kruiden uit haar moestuin. Normaal gesproken is het keukenMeisje dan meteen gespitst op kruiden om mee te koken. Van het restje rozemarijn dacht ze om meteen koekjes-met-rozemarijn-en-parmezaan te maken. En van de gevallen blaadjes salie kan ze heerlijke chipjes maken of een kopje feestelijke-thee. Maar toen zag ze haar handen, ruw van al het wassen. Haar haar hing er futloos bij en de uitgroei.. tja. Het moge duidelijk zijn: het Meisje is toe aan een beetje verwennerij. Een mini spa, een beetje wellness uit de Moestuin.

Wellness uit de Moestuin

Wellness uit de Moestuin

Rozemarijn heeft elke kok wel in de buurt, het geeft een heerlijke smaak aan vele gerechten. Maar het wordt ook gebruikt voor scrubs en gezichtswater bijvoorbeeld. Het meisje maakt er haarwater van. Je kunt dit heerlijk geurende water gebruiken voor de laatste spoelling nadat je je haar gewassen hebt. Rozemarijn moet kalmerend werken voor de hoofdhuid.

Wellness uit de Moestuin – haarwater met rozemarijn

Breng een kwart liter water en wat verse takjes rozemarijn aan de kook. Wanneer het water kookt haal je het pannetje van het vuur, dek je het af met de deksel totdat het afgekoeld is en verwijder dan de rozemarijn. Giet over in een schoon flesje.

Wellness uit de moestuin - salie

Wellness uit de Moestuin – verstevigende gezicht tonic met salie

Je kunt salie in je eigen Spa gebruiken om een verstevigende tonic maken. Het is heel simpel: je kookt water met een paar blaadjes salie. Draai het gas laag en laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Wanneer het salie water is afgekoeld verwijder je de salie. Giet wat saliewater op een watje en dep je gezicht ermee.

Wellness uit de moestuin - munt

Wellness uit de Moestuin – Mint en citroen scrub

Heb je munt (in een pot)? Daar kun je een heerlijk geurende scrub van maken. Neem een goede hand fijn gesneden munt, de zest en het sap van 1 citroen, 200 gram kristalsuiker en een theelepel gesmolten kokosboter. Schep in een mooi potje en scrub je huid tijdens het douchen voor een zachte huid.

Wellness uit de moestuin - lavendel

Wellness uit de Moestuin – stomen met Lavendel

Gemakkelijker kan het natuurlijk niet. Doe wat lavendel in je kom met kokend water. Hang je gezicht erboven en dek af met een handdoek. Door het hete water komt de aroma van de lavendel vrij en wordt je huid zacht. Na het stomen was je je gezicht met koud water en dep je het daarna droog.

Heb je het idee dat je voeten ook wel wat aandacht verdienen? Het Meisje gaf eerder dit recept voor een verzorgende voetenscrub.

opwekkende en verzorgende voetenscrub met citroen

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *