favorieten van de Meisjes: gegrilde aubergines met salsa verde

aubergine met salsa verde

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuin tips en -recepten. Want wat goed is, blijft goed. Deze keer een recept met gegrilde aubergines. Wij zijn er gek op. Heerlijk als hoofdgerecht, vleesvervanger of als bijgerecht.

gegrilde aubergines met salsa verde

reken 1 aubergine per persoon als hoofdgerecht en een halve als voorgerecht

2 aubergines – 1 bosje peterselie (30 gram)zonder steeltjes – 1 grote teen knoflook – olijfolie van goede kwaliteit – 1 limoen – peper en zout – geraspte parmezaan, ongeveer 50 gram

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de gewassen aubergines door de helft. Snij ze kruislings in maar zorg dat je niet door de schil gaat. Bestrooi met zout en laat 20 minuten ‘zweten’. Dep ze daarna met een vel keukenpapier droog en besprenkel met een beetje olijfolie. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en leg de aubergines met de ingesneden helft naar boven erop. Laat ze in ongeveer 20 minuten zacht worden. Doe de peterselie met de knoflook in de keukenmachine en hak fijn. Knijp het sap van de limoen erboven uit. Snufje zout en beetje peper erbij en een scheut olijfolie zodat het een saus wordt van structuur. Als het vruchtvlees van de aubergine zacht is bestrijk je het met de helft van de salsa verde. Strooi daarna de kaas erover en doe de aubergine terug in de oven voor nog eens vijftien minuten. Als laatste druppel je de rest van de saus erover en zet je de aubergines nog even onder de grill. Blijf er wel bij want je wilt geen zwarte groentes serveren… Lekker met bulgur en Griekse yoghurt of een mooie salade.

Nog niet genoeg van aubergines? Denk ook eens aan deze gegrilde-aubergine-in-balsamico/

gegrilde aubergine in balsamico

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *