gegrilde aubergine in balsamico

gegrilde aubergine in balsamico

Dit is zo’n typisch ondergewaardeerd gerecht. Wellicht komt dat omdat het een bijgerecht is en de presentatie niet bijzonder spectaculair te noemen is. Maar deze gegrilde aubergine in balsamico past overal bij en past zich altijd aan de andere gerechten op het bord aan. Je kunt het goed eten bij koude maar ook bij warme schotels. Het fleurt een flauwe hap heerlijk op en ligt nooit in de clinch met een spicy bite. Gerechten met aubergine komen op vele continenten voor; de oosterse of mediterrane keuken, het maakt niet uit. Aubergine op deze wijze is sowieso niet zo strak in de leer, gaat met vegetarisch, veganistisch maar ook met vlees en vis gezellig door een deur. Leg een plakje op je stukje vlees of naast de saffraanrijst, heerlijk! Of presenteer ze als een rolletje bij een borrel. En maak extra veel, je bent nu toch bezig. Bewaar de plakken in een afsluitbaar bakje in de koelkast en zorg dat ze net onder de olijfolie staan. Dan kun je ze zeker een paar maanden bewaren.

Dit heb je nodig:

3 of 4 aubergines – olijfolie – balsamico – knoflook – zeezout

was de aubergines, verwijder de kroon en snij ze in dunne plakken. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi met zout. Zodra de plakken gaan ‘zweten’ draai je ze om en bestrooi ook deze kant met zout.

Laat de grillpan goed heet worden. Neem een bakje en vul die met olijfolie. Smeer elk plakje aubergine met een kwastje met olie in wanneer ze in de pan gaan. Dit werkt beter dan de olie rechtstreeks in de pan te gieten, dan gaat het zo walmen! Grill de plakken tot ze zacht zijn en een mooie afdruk van het grillen hebben. Leg een laagje gegrilde aubergine in een bakje, giet er een klein scheutje balsamico over en  knijp er een beetje knoflook boven uit. Herhaal dit tot de aubergines op zijn. Vul daarna aan met olijfolie, laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: favorieten van de Meisjes: gegrilde aubergines met salsa verde - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *