aardbeiencake met vlierbloesem glazuur

aardbeiencake met vlierbloesem glazuur

Bloeit de vlier bij jou al? Nee? Hier ook niet. Maar mijn vriendin heeft al emmers vol geplukt! Gek he? Het Meisje en haar vriendin werden er ongeduldig van. Het leek alsof iedereen al emmers vol vlierbloesem aan het plukken was terwijl de bloesem bij het Meisje in de buurt pas net bloeit.

De vriendin van het Meisje was niet de enige die al aan het wildplukken was geslagen, zo zag ze via social media. Volledig begrijpelijk dus dat mensen last krijgen van een soort wc-papier-hamster reactie. Je wilt natuurlijk niet de enige zijn die zonder vlierbloesem komt te zitten toch? Dat je dan de verkeerde witte schermen plukt is een fout die je maar een keer maakt…

Mocht je het geduld op hebben kunnen brengen om te wachten tot de vlierbloesem echt vlierbloesem is dan maak je natuurlijk je eigen vlierbloesemsiroop. Gebruik deze siroop niet alleen voor limonade want het is ook super lekker in gebak. Bijvoorbeeld in deze aardbeiencake met vlierbloesem glazuur.

aardbeiencake met vlierbloesem glazuur

Ongeveer 10 minuten voor het maken en 45 minuten voor het bakken van de cake.

voor een bakvorm van 35 cm: 200 gram aardbeien – 180 gram bloem – 100 gram suiker – 1/2 theelepel bakpoeder – 120 ml zonnebloemolie – 120 ml melk – 1 eetlepel vlierbloesemsiroop – 1 ei – schil van een (biologische) sinaasappel

voor de vlierbloesem glazuur: 60 gram poedersuiker – 1 eetlepel vlierbloesem siroop – 1 eetlepel room (of melk)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Was de aardbeien en haal de kroontjes ervan af. Dep ze droog en snij door de helft. Als je hele grote aardbeien hebt snij ze dan door 4. Doe alle ingrediënten voor de cake in een kom behalve de aardbeien en de sinaasappelschil. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Doe het ‘zest’ van de sinaasappel in de kom bij de overige ingrediënten en mix tot een glad beslag. Spatel de aardbeien erdoorheen en verdeel over de ingevette bakvorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker rond de delen met aardbeien te prikken. De satéprikker moet droog naar boven komen.

Laat de cake volledig afkoelen. Je maakt het glazuur door de ingrediënten te mengen tot een homogeen geheel zonder klontjes. Verdeel over de bovenkant van de cake.

Kun je geen genoeg krijgen van vlierbloesem? De siroop is ook zalig over ijs. yoghurtijs-met-vlierbloesemsiroop is een heerlijk zomers dessert.

yoghurtijs met vlierbloesemsiroop
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *