Appelcake met wortel

appelcake met wortel

Ach ja, het heerlijk avondje is weer voorbij. Het Meisje denkt dat in menig huishouden een zucht van verlichting is geslaakt met het vertrek van die goedheilig man. De aanvoer van suikerklontjes, wortel en appel kan weer gestaakt worden en voor het Paard moet bij de budgetmaatschappij een extra stoel bijgeboekt worden voor de terugreis. Zoveel heeft het arme beest moeten eten de afgelopen weken, dat kan nooit meer passen.

Is er in jullie huisje ook een briesende lip opgehaald voor die zompige wortel en die rimpelige appel? Doe dan aan no-waste en verwerk ze in deze overheerlijke appelcake met wortel. Het meisje is benieuwd waar de rendieren hun neus voor ophalen.

Appelcake met wortel

200 gram boter- 200 gram zelfrijzend bakmeel – 200 gram suiker – 1 zakje vanillesuiker of 8 gram zelfgemaakte vanille suiker – 4 eieren – 2 wortelen, ongeveer 100 gram maar komt niet zo nauw – 1 appel – mespunt gemberpoeder – 1 theelepel kaneel – 1 theelepel kardemom – mespunt gemalen kruidnagel – snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil en rasp de wortel. Meng dan in een kom de boter, suiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe totdat ze geheel zijn gemengd met het botermengsel. Voeg nu beetje bij beetje de de bloem, zout en de specerijen toe. Laat de mixer draaien totdat je een glad beslag hebt en de bloem geheel is opgenomen. Schep als laatste de geraspte wortel door je beslag.

Bekleed nu je bakvorm met een vel bakpapier. Je kunt het bakpapier eerst even nat maken onder de kraan en dan uitwringen, dan kun je er beter mee vormen. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de appel, snijd in vieren en daarna plakjes. Bekleed de bovenkant van de cake dakpansgewijs met de plakjes appel.

Bak de cake in 60 minuten gaar. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Heb je nu heel veel appels over? wellicht vind je dit recept voor appelcider dan leuk!

recept voor snelle appelcider
recept voor snelle appelcider
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *