basilicum met witte wijn likeur
Het Meisje heeft het wel eens eerder gedaan. Een blog geschreven over een ietwat zweverige onderwerp. Een beetje alternatief, zelfs een vleugje kruidenvrouwtjes gevoel. Wat dus helemaal niet aansloeg, niemand las het blog. Nog steeds niet. Echt het slechts gelezen blog van het Meisje ooit. Ze snapt het wel. Ze is zelf namelijk helemaal niet zo zweverig en het tuinMeisje ook niet. Dus logisch dat jullie, onze lezers, ook weinig op hebben met recepten waarin paardenbloemen verwerkt zijn. Zelfs niet als het over paardenbloemenbier gaat. Bier dus. Dat lusten de Meisjes ook al niet. Hoeveel verkeerde keuzes kun je maken in één blog?
Het Meisje dacht erover om dit blog te verwijderen. Er komt namelijk wel veel spam op binnen. Heel gek, niemand leest het behalve de spammachines. Maar ja, toen ze het nog eens las vond ze het wel een leuk blog eigenlijk. Ondanks alles. Dus ze laat het zo. Om een kort verhaal lang te maken: straks staan er niet één maar twee blogs op hun site waarbij je de wenkbrauwen omhoog kunt trekken.
Want tja, basilicum likeur klinkt ook een beetje exotisch, een ver van mn bed show, misschien zelfs wel weer een beetje te alternatief. Maar het Meisje vond het de moeite van het proberen waard. En gelukkig maar!
Want deze basilicum met witte wijn likeur is voor de liefhebbers van limoncello. De basilicum geeft een aangename smaak af die heel goed combineert met de citroen. Helemaal niet alternatief en modderig, juist verfijnd en sjiek. Precies een drankje voor de Meisjes. Voor álle Meisjes, van alternatief tot sjiek!
basilicum met witte wijn likeur
300 ml droge witte wijn van goede kwaliteit – 250 ml alcohol van 95% of 350 ml wodka – 40 basilicum blaadjes – schil van 1 citroen, alleen het geel – 200 of 150 ml water – 250 gram witte suiker
Doe de alcohol of wodka samen met de basilicum en de citroenschil in een weckpot. Na een week filter je de blaadjes en de schil eruit en voeg je de wijn toe. Je kunt de likeur nu eventueel nog een keer filteren om ‘m helderder te krijgen. Verwarm in een pannetje het water met de suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Laat volledig afkoelen voordat je de suikersiroop toevoegt aan de likeur.
Drink deze basilicum met witte wijn likeur bij voorkeur zo koud mogelijk. De Italianen geven je overigens een goed excuus om de fles na het eten op tafel te zetten. Ze claimen dat deze drank voortreffelijk is voor problemen bij de stoelgang en bij indigestie. Neem na het eten maar liefst 2 glaasjes voor een heilzaam effect!
Natuurlijk hoef je van je basilicum geen likeur te maken. Er zijn tal van andere heerlijke opties. Bijvoorbeeld deze salade met basilicumdressing
Wat een geweldig recept ga er mee aan de slag, morgen alle ingrediënten verzamelen. bedankt voor dit leuke recept
Goed idee, veel plezier ermee!
Is inderdaad een toppertje bedankt
Hoe lang kan je de likeur bewaren?
Hi Erika,
als je likeur een alcohol percentage heeft van meer dan 25% bederft deze niet.
Liefs,
de Meisjes
Ik heb jullie pas ontdekt….(via uitzending BinnensteBuiten) en ben enthousiast over jullie blogs. Dit recept ga ik ook proberen. Vraag me alleen af, omdat ik Paleo eet/drink, of de suiker vervangen kan worden door honing of agavesiroop of ahornsiroop?
Hi Nanny,
dank voor het compliment!
Of je de suiker kunt vervangen weet ik eigenlijk niet.Agave heeft sowieso een andere smaak dan suiker. Ik ben geneigd te zeggen: hou het bij suiker! Maar succes en laat os weten wat je gaat doen. We zijn benieuwd!
Liefs,
Amber en Reny
Super leuk recept! Ik ga het binnenkort eens proberen
het is lekker 🙂
Je kunt de suiker vervangen door suikerbiet stroop en dit oplossen met water, de smaak wordt dan iets dieper, en de kleur donkerder.Maar dit is wel van hollandse bodum en ekologisch.