zomerblog: bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden

bloemkoolmuffins

Het is vakantie en De Meisjes schrijven een boek. Daarom herhalen ze hun favoriete blogs nog een keer voor je. Om dubbel van te genieten. Dit keer het zomerblog: bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden.

Ja, jeetje. Er gebeurt ook nooit iets in het leven van het Meisje. Geen grootse gebeurtenissen, diepe dalen, hoge pieken. Het leven kabbelt een beetje voort. Beter toch, zou je zeggen. Want wie zit er nu te wachten op die stalkende ex die je bij de AA hebt ontmoet en die je het leven zuur maakt. Sterker nog, stel je voor dat je daarheen moet, naar de AA. Nee, beter dat bovenstaande niet het verhaal van het Meisje is. Hoe saai dan ook, ze hoeft in ieder geval geen duistere types in te huren om zich van die ex te ontdoen en ze kan ook prima van de drank afblijven.

Nee, het leven is best goed, in algemene zin. Genoeg te lachen. Leuke vrienden, kinderen gaan redelijk goed en de hond is altijd tevreden. De Man is weer aan het werk, zijn ziekte is grotendeels onder controle, het dieptepunt voorbij. Maar ja om dat zo te houden is de man op dieet. Koolhydraatarm, geen alcohol, geen suiker. En ondanks haar aversie tegen diëten (die hebben haar nooit meer dan extra kilo’s gebracht), doet het Meisje mee. Want het is toch: stand by your man, niet. Anders kan het zomaar zijn dat het volgende blog van het Meisje wél een dieptepunt te melden heeft.

Voor ongeveer 9 bloemkoolmuffins

400 gram bloemkool (iets minder dan de helft van een gemiddelde kool) – 2 teentjes knoflook – 3 grote eieren  – 200 gram geraspte kaas – 25 gram amandelmeel – 1 theelepel bakpoeder – 1 eetlepel gemengde Italiaanse kruiden – beetje peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de bloemkool en de teentjes knoflook fijn in de keukenmachine.  Meng daarna het  bloemkoolmengsel met de eieren, 150 gram van de kaas, het amandelmeel, bakpoeder en de Italiaanse kruiden. Voeg wat peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes, vul deze voor ongeveer 2/3e. Bestrooi de muffins met de rest van de kaas. Bak in ongeveer 25  minuten gaar. Laat afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Wil je niet wachten? Bak de muffins dan in papieren vormpjes.

Meer bloemkool- anders? Een lekker snel bijgerecht is geroosterde bloemkool met kappertjes en knoflook

geroosterde bloemkool met kappertjes en knoflook
pinterest

3 Reacties

  1. Gemma

    Heerlijk recept van de bloemkoolmuffins, dankjewel!

    Reageren
  2. Dineke

    ik kan niet tegen amandelmeel. Kan ik dan kikkererwten meel of zo gebruiken?

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      dat kan vast. Maar we weten dan niet de verhoudingen helaas!Succes.

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *