boterige knoflook sperzieboontjes

boterige knoflook sperzieboontjes

Het is natuurlijk helemaal het seizoen niet meer voor sperzieboontjes. Die zijn allang op in de Moestuin. Hoewel je ze volop en het hele jaar door kunt krijgen in de winkels. Boontjes van buiten het seizoen.

Het keukenMeisje was ook buiten het seizoen, op reis. Nog even een paar dagen zon en zorgeloosheid. Terrasje, wijntje en heerlijk eten. Een boottochtje ging niet door, want tja…het was het seizoen er niet meer voor. Dan maar wat cultuur en nog meer eten. Uiteraard de plaatselijke winkels bezoeken en dan met name die waar je eten kunt kopen.

Zo belandde ze in een typische markthal die je in veel zuidelijke plaatsen vindt. Met kraampjes vol etenswaar die het Meisje allemaal wel mee naar huis zou willen nemen. Waarom heeft ze zoiets niet bij haar om de hoek eigenlijk? Maar misschien draagt juist het gebrek aan zo een zuidelijke overdekte goodiehal in eigen omgeving wel bij aan de aantrekkingskracht ervan.

Hier waren de boontjes overigens overduidelijk nog in het seizoen. Niets ingevlogen uit Egypte of een ander ver oord. Niet eens vanuit de andere kant van het land. Deze boontjes kwamen gewoon van het boertje om de hoek, of drie dorpen verder.

Boontjes om de hoek

Helaas kon ze niets meenemen naar huis ondanks haar hutkoffer. Maar eenmaal thuis probeerde ze het effect van de mini-vakantie te verlengen door vreselijke dure, biologische en met de hand geplukte sperzieboontjes te kopen. Die zagen er zo gezellig vakantietachtig uit. Ze maakte boterige knoflook sperzieboontjes. De in boter gesmoorde knoflook verliest zijn scherpte en geeft een lekker looksmaakje aan de boontjes. Snel gemaakt, groot effect, in en buiten het seizoen.

Boterige knoflook sperzieboontjes

200 gram sperzieboontjes – 2 afgestreken eetlepels roomboter – 2 teentjes knoflook, of meer of minder naar smaak- snufje lekker zout en wat verse peper – 2 kopjes water.

Zet een pan met water op het vuur en laat aan de kook komen. Was de sperzieboontjes onder de koude kraan en snij met een mesje de puntjes eraf. Wanneer jet water kookt doe je de boontjes erin voor ongeveer 3 minuten, totdat ze mooi groen zijn. Ondertussen pel je de knoflook en snij je die lekker fijn.

In een hapjes pan smelt je op een laag vuur de boter. Voeg de gesneden knoflook, peper, zout en de boontjes toe en draai het vuur middelhoog. Voeg het water toe en laat de boontjes in de knoflookboter in een minuutje of 8 gaar worden en het water is verdampt.

Meer bonen?

Wil je in, na en buiten het seizoen genieten van bonen uit de Moestuin? Lees dan eens in dit blog de tips van het tuinMeisje.

hoge bonen
hoge bonen
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *