brosse havermout koeken

brosse havermout koeken

Is het Meisje heel erg dat ze niets met Moederdag heeft? Ze is zelf een moeder en ze heeft er een. Maar zo’n speciale dag, ze vindt het eigenlijk gewoon getrut. Zo, ze legt ’t maar gewoon op tafel. Ze heeft niets met de vercommercialisering als blijk van waardering.¬†Ze hoeft geen extra dure rozen of chocolade in een hartvormige doos. Het gaat om aandacht. Aandacht en liefde. Daarmee wordt het leven mooier.

Dat je kleine spruit uit zichzelf van het gespaarde zakgeld die mierzoete doos met suikerwerk voor je gekocht heeft, daar gaat het om. Die tekening, dat ontbijtje op bed. Om de gedachte, de moeite, de gemeende uiting van liefde. Niet om de door reclames aangegeven dwang om vooral maar iets te kopen. Ze weet het, nu klinkt ze als een drammerige zeurkous. Maar soms heeft ze van die momenten. Dan moet er even een statement gemaakt worden. Geheel vrijblijvend overigens.

Waar het Meisje dus wel blij van wordt zijn spontane attenties. Gekocht of zelfgemaakt, maar gewoon als blijk van liefde. En natuurlijk mogen die ook gerust samenvallen met Moederdag. Zo streng in de leer is ze nu ook weer niet. Om jullie te helpen spontaan te zijn (laat dit blog gerust onopvallend open staan zodat de betreffende huisgenoot zich aangesproken voelt), heeft het Meisje een recept van brosse havermout koeken. Met noten, rozijnen of chocola. Net wat je lekker vindt. Of waarvan zij denken dat je het lekker vindt. Fijne Moederdag!

voor 2 bakblikken brosse havermout koeken

125 gram roomboter- 75 gram bruine suiker – 2 eetlepels stroop (of golden syrup) – 40 gram gehakte noten – 50 gram rozijnen – 100 gram zelfrijzend bakmeel – 100 gram havermout – snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de boter, suiker en de stroop in een pannetje en zet op zo laag mogelijk vuur en laat smelten. Zeef ondertussen het bakmeel in een grote kom. Doe er het zout en de havermout, de gehakte noten en de rozijnen bij. Meng even en doe er dan het botermengsel bij. Meng met een houten lepel en kneed daarna met de hand tot een deeg. Als het deeg echt te droog is kun je er nog een klein scheutje koud water bij doen. Verdeel het deeg nu in gelijke porties. Draai balletjes en druk ze plat op het met bakpapier beklede bakblik. Hou tussen de koekjes voldoende ruimte want ze lopen iets uit. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze daarna nog 10 minuten afkoelen. Je kunt de koekjes in een mooi blikje aan je moeder geven!

Heb je nog minder tijd of een moeder die zelfs niet van havermout koeken houdt? Maak dan deze fijne verzorgende voetenscrub.

opwekkende en verzorgende voetenscrub met citroen

opwekkende en verzorgende voetenscrub met citroen

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *