thee uit eigen tuin

thee uit eigen tuin

De Meisjes zijn geen zakenmeisjes. Verdienen geen bal met hun blog. Nu was het ze daar ook niet om te doen toen ze een paar jaar geleden begonnen, maar het was een prettige bijkomstigheid geweest.

Enige tijd geleden zetten ze alles voor zichzelf eens op een rijtje. Waar lag dit eigenlijk aan?

Zijn ze niet leuk genoeg? Onmogelijk! De Meisjes vinden zichzelf en elkaar ontzettend leuk. Schrijven ze niet goed genoeg? Juist daar krijgen ze veel complimenten over. Dat ze zo herkenbaar schrijven. Dat het zo prettig is dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. Dat ze vol humor schrijven. Dat is het dus ook niet.

Hebben ze het juiste netwerk? Uh..nee… De Meisjes hebben een uitgebreid netwerk met vrienden voor de leuk. Hebben een groot netwerk voor echt werk, maar dat is een hele andere wereld dan die van het bloggen. Hun netwerk heeft weinig te maken met de fluffy business waarin De Meisjes zich begeven.

Geld verdienen

De Meisjes gingen een netwerk bouwen. Ha. Een feestje voor foodies. Dat is een goed georganiseerde groep. Foodies kennen elkaar. Kennen marketeer, uitgevers en adverteerders. Zij hebben een netwerk. De Meisjes spraken met een foody met een knotje, een killerbody en inkomsten. Ze vroegen de man of het misschien aan hun doelgroep lag. Koken met eigen oogst is tenslotte maar een niche. En misschien lezen moestuiniers geen blogs. Zijn ze gewoon in de tuin aan het werk. Het knotje lachte hard. Nee hoor. Dat hadden De Meisjes helemaal mis. Hij schreef als thuiskok juist heel veel artikelen over tuinieren. Niet onder zijn eigen naam uiteraard. Dan zou hij niet serieus genomen worden.

De Meisjes namen nog een slokje van hun hippe drankje. Moesten dit even verwerken. Hoe kwam hij dan aan zijn informatie vroeg het tuinMeisje verbaasd. Hij had toch geen tuin? Geen ervaring? Weer die lach. Dat was highly overrated vond het knotje. Alles stond toch op internet? Het was duidelijk. Goede informatie, fijne recepten, leuk schrijven, verstand van zaken hebben, het is allemaal geen vereiste om geld te verdienen met een blog. Een netwerk wel. En een knotje blijkbaar.

Pech

Soms hebben ze ook gewoon een beetje pech. Toen hen werd gevraagd om een bijdrage te leveren aan een boek over koken met eigen oogst, ging de uitgever failliet. Weg zakcentje. Weg name and fame. Maar ook….weg wurgcontract. De Meisjes zijn weer baas over hun eigen recepten en één daarvan komt nu goed van pas. Ze worden rustig van thee uit eigen tuin. Het is er de tijd voor, want deze thee smaakt het beste in het voorjaar. Dan zijn alle ingrediënten nog fris groen en barstensvol energie.

Thee uit eigen tuin

Een paar blaadjes van bijvoorbeeld citroenverbena-rozen-rozemarijn-munt of venkel. Een thee-ei-500 ml kokend water-eventueel 1 theelepel honing

Knip van alle kruiden die je gebruikt steeds de topjes uit de planten. Dit zorgt tevens voor groei van de plant. Spoel alles goed af en doe de blaadjes in een thee-ei. Giet er kokend water bij en laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Klaar!

De Meisjes gingen er eens lekker bij zitten. Zonnetje op hun hoofd. Limoncello koekje erbij, de vogels floten. Eigenlijk was dit toch veel belangrijker? Zij tweeën, samen in de zon? Dat netwerk, dat kwam later wel.

Benieuwd naar het recept van de limoncello koekjes? Dat lees je hier.

limoncello koekjes

limoncello koekjes

pinterest

6 Reacties

 1. Inge Eldering

  Wij hebben een buurttuin : een sociale gezellige voor iedereen tuin waar er ook in gewerkt word
  op facebook hebben we een pagina daar heb ik de link naar jullie gezet. elke keer staan er zulke leuke handige en nuttige dingen op ( het harenhofje )

  met hartelijke groente Inge

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Wat ontzettend leuk! We voelen ons zeer vereerd.
   Wat gezellig om met zijn allen tuinieren. We wensen jullie er heel veel plezier mee.

   Liefs, De Meisjes

   Reageren
 2. Rosa Th Diekstra

  Ga zo door meisjes, jullie blog is een oase tussen al die rotzooi op het internet. Jullie stijl is subliem, jullie recepten heerlijk. Ja, je zou er wel wat mee mogen verdienen want zo als jullie is er geen tweede.
  Maar misschien is die onzakelijkheid wel echt deel van jullie charme.
  Ik ken in ieder geval geen tweede blog zo leuk als dit.

  Reageren
 3. Amber

  Lieve Rosa,

  we blozen bij de mooie compliment!

  De blije Meisjes 🙂

  Reageren
 4. Pingback: rozemarijn-citroen siroop - de Meisjes van de Moestuin

 5. Pingback: de Meisjes zijn weer op vakantie - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *