rozemarijn-citroen siroop

rozemarijn-citroen siroop

O, soms kan ze die pubers wel wat aandoen! Stampvoetend in de vroege ochtend, onredelijk boos over waarom die éne broek nou wéér niet gewassen is. Altijd alles kwijt (omdat er nooit iets opgeruimd wordt). Om twaalf uur in de avond vragen of het Meisje nog even Engels kan overhoren omdat er de volgende ochtend een toets is. Korte lontjes en kleine interessevelden. Over interesses gesproken, het draait voornamelijk om henzelf. Het schijnt erbij te horen. En als het Meisje haar eigen moeder mag geloven was ze zelf als puber ook nogal een handvol. Waar het Meisje zich uiteraard niets van kan herinneren.

Gekkigheid natuurlijk, het Meisje heeft ook zo haar puberale streken gehad. Maar daar gaat het nu niet over. Het gaat nu over haar frustraties, mag ze even? Want haar puber heeft even een vernieuwde versie van zichzelf uitgevonden. Versie 2.0 zeg maar, new and improved. Gratis update naar 2018. Misschien heeft het ook te maken met het warme weer van de afgelopen weken. Of het einde van het schooljaar. Of ..of..Of misschien is er gewoon geen reden en moet het Meisje even op haar tanden bijten. Een nieuwe portie geduld aanschaffen en een dikkere huid kopen. Er zit niets anders op dan blijven opvoeden en bidden dat het goed komt.

In de tussentijd moet het Meisje zichzelf even opladen. Even ontspannen een boekje lezen bijvoorbeeld. Dat gaat ze vanmiddag in de tuin doen, schaduwrijk plekje met af en toe een zweem van de parfum van de rozen uit haar tuin. En als verkoeling een glaasje limonade gemaakt van haar eigen rozemarijn-citroen siroop. Dat helpt niet tegen de puber-aanval, maar is wel verkoelend voor het eigen temperament van het Meisje!

Rozemarijn-citroen siroop

500 gram suiker – 500 milliliter water- paar mooie takken rozemarijn – sap van 2 citroenen

Doe het water, suiker en het citroensap in een pannentje op het vuur. Breng aan de kook. Voeg dan de rozemarijn toe. Laat de siroop dan minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen totdat je een stroopachtige siroop overhoudt. Verwijder de rozemarijn en laat afkoelen. Schenk over in een fles en bewaar deze op een koele plek.
Leker als limonade maar ook in je gin-tonic bijvoorbeeld!

Meer lekkere drankjes maken? Wat dacht je van citroen-munt limonade of deze thee uit eigen tuin ?

thee uit eigen tuin

thee uit eigen tuin

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin