Homemade citroen-munt limonade

homemade citroen-munt limonade

Het keukenMeisje heeft een beetje lange tenen. Ja echt, soms behoorlijk lang. Maar daar kan ze niets aan doen. Want het Meisje is een prinses. Een Keukenprinses. En bij zo’n titel horen bepaalde privileges. Mopperen bijvoorbeeld, heel irritant als anderen dat doen maar ja, prinses enzo he, dan mag dat dus. Of je aangesproken voelen terwijl dat helemaal niet nodig is. Kan ze ook niets aan doen, de wereld draait immers om haar en niet om de zon. Weer zo’n allure-dingetje behorende bij haar status.

Toen het tuinMeisje een stukje schreef waarin de  ‘strak betegelde en onderhoudsvrije buitenkamer‘ als tuin beschreven werd voelde het keukenPrinsesje dan ook de spreekwoordelijke nattigheid. Want één blik naar buiten vertelde haar genoeg. Lange tenen of grootheidswaanzin ten spijt, deze omschrijving was toch wel van toepassing op haar achtertuintje. Mooie strakke tegels, een paar borders en een soort van buitenkeuken. Ja deze was duidelijk, ze verbeelde zich het niet, ze wérd echt aangesproken. Terwijl het Meisje echt wel wil tuinieren. Alleen niet zo vaak. Of lang. Of dusdanig dat ze zich erin moet verdiepen. De ervaring leerde haar dus dat een fijne plek om te zitten met hier en daar wat groen en bloem voor iedereen een fijnere aanblik biedt.

Het keukenMeisje heeft zich er maar bij neergelegd: ze is geen tuinMeisje. Daar heeft ze haar eigen groene Prinses voor. Op klompjes, dat wel. En ondertussen heeft ze in haar niet-zo-strak betegelde achtertuin een paar plantjes staan die het ook zonder de niet aflatende aandacht van het tuinMeisje redden. Zoals bijvoorbeeld haar potje munt. Onverwoestbaar. En heerlijk om mee te koken of thee van te zetten. Op deze zonnige dag zit het keukenMeisje op haar terrasje in haar strak betegelde tuintje te genieten van een glaasje homemade citroen-munt limonade. Met munt uit eigen tuin.

Dit heb je nodig voor een liter limonade:

7 deciliter koud water – 2 biologische citroenen – 2 theelepels citroenzuur (bij de toko) – 300 gram biologische (crème) honing – munt, zoveel als je kunt. Reken op de hoeveelheid van 2 bosjes of 2 bakjes als je zelf geen munt in de tuin hebt staan.

Zet het water op en laat het aan de kook komen. Snij ondertussen de citroenen in zo dun mogelijke plakjes en hak de munt fijn, ook de steeltjes! Niet vergeten je munt uit eigen tuin goed te wassen he. Voeg als het water kookt de honing en het citroenzuur toe en laat het oplossen. Haal dan je pan van het vuur en voeg de citroenpartjes en de munt toe. Laat alles minimaal twee uur trekken. Zeef dan de limonade en giet over in een fles. Proef als de limo goed is afgekoeld en leng eventueel met extra water aan. Zet in de koeling. Je kunt de limonade een paar weken bewaren.

 

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: sinaasappel-gember mojito - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: Rozemarijn-citroen siroop - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *