sinaasappel-gember mojito

sinaasappel-gember mojito

Het Meisje is geen klusser. Wat nooit een probleem was. Het Meisje had namelijk een troefkaart:  een klussende Man. Een echte. Met werkbroek, een schuur én een garage vol met werk-attributen. Een echte Bob-de-Bouwer. Voor de meeste klussen draaide de Man zijn hand niet om. Toegegeven, elektra, daar werd hij zenuwachtig van. Maar ook een Man hoeft niet alles te kunnen toch?

Het Meisje zelf kan niet veel. Door haar jarenlange ervaring als side-kick van een echte klusser kan ze wel heel goed bevelen opvolgen. En wachten, in de buurt blijven voor het geval dat….Glaasjes drinken, schroeven en moertjes aangeven en de nodige vloeken van teleurstelling aanhoren wanneer de klus niet geheel voorspoedig verloopt. In klussen op de achtergrond is ze dus heel goed.

Actief klussen, zélf de klus klaren is nog een vaardigheid in ontwikkeling. Ze is wel al heel goed in het bedenken hoe iets er uit moet zien. Wat per slot van rekening het startpunt is toch? Maar dan. Dan komt de uitvoering. En daarbij moet in veel gevallen gereedschap bij gebruikt worden. Het Meisje kan echt wel een spijker in de muur slaan. Maar ja, dat schijnt ouderwets, uit de mode te zijn. Nu moet ze eerst een gat boren, plug erin en dan de schroef. Pff. Dus kocht het Meisje een schroef-boor machine. Met een koffer met 70 (!) accessoires.

Ze deed de koffer open. Een weer dicht. Toch maar weer open.  Laadde toen beide accu’s van de machine op. Wierp een blik op alle attributen en deed de koffer weer dicht. Saai, zo saai. Liever gaat ze in de zon op haar balkonnetje genieten van een heerlijk drankje. Bijvoorbeeld deze pittige en alcoholvrije sinaasappel-gember mojito. Ook heel fijn voor het bezoek van het Meisje. Want naast dat ze nu mooi kunnen werken met een gloedje-nieuwe machine, krijgen ze ook een heerlijke cocktail van een gelukkig Meisje!

sinaasappel-gember mojito

voor twee glazen:

300 milliliter gemberbier – 200 milliliter vers geperst sinaasappelsap – 2 mooie takken munt – flink veel crushed-ice – voor de garnering twee plakjes verse gember en een plakje sinaasappel

Vul de glazen tot de helft met crushed-ice. In een maatbeker meng je het gemberbier met sinaasappelsap. Roer even door. Giet over het ijs. Garneer de glazen met een plakje verse gember en een half plakje sinaasappel. Als laatste steek je de munt erbij. Proost!

Meer alcoholvrije, verfrissende en feestelijke drankjes? Wat dacht je van  Homemade citroen-munt limonade? Lekker hoor!

homemade citroen-munt limonade

homemade citroen-munt limonade

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: gember concentraat - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: de favorieten van de Meisjes: Witte sangria - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin