de favorieten van de Meisjes: Witte sangria

De favorieten van de Meisjes: witte sangria

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuintips en – recepten. Want wat goed is, blijft goed. Deze keer in de favorieten van de Meisjes: witte sangria. Een heerlijk licht, zomerse en feestelijk drankje.

De Meisjes waren jaren geleden op een mini-tripje naar Lissabon. Zorgvuldig kozen zij hun hotelletje uit, geen keten, wel in het centrum en het liefste authentiek. Verdere plannen werden gemaakt wat te bezichtigen. Uiteraard werd er ook vooronderzoek gedaan welke restaurantjes de Meisjes moeten bezoeken. Wat een pret! Eenmaal in de stad aangekomen dropten de Meisjes hun bagage in het hotel en sjeesden de stad in, kleine straatjes door, hoge trappetjes op, langs pleinen en kerken, op zoek naar moois en avontuur.

En toen hadden de Meisjes trek. En dorst. Vooral dorst. Gezeten op een terrasje in de schaduw bestelden zij gegrilde sardines en witte sangria. Die witte sangria hebben ze dus de gehele tijd dat ze in Lissabon waren gedronken bij de lunch, borrel of diner, onderwijl goed oplettend naar de ingrediënten om de drank thuis ook te kunnen maken. Tegenwoordig zijn de kannen witte sangria op elk tuinfeestje van de partij en een hit bij de vrienden van de Meisjes. Daarom in de favorieten van de Meisjes: witte sangria. Niet meer dan terecht.

Hieronder de verhoudingen. Heb je een man of 20, maak dan zeker 4 keer deze hoeveelheid.

witte Sangria

1 fles droge witte wijn, ijskoud – 0,5 liter koude 7up of soortgelijke frisdrank – 2 kaneelstokjes – 2 theelepels honing – 1 sinaasappel in plakjes, 1 citroen in plakjes, half bosje verse munt.

Doe alle ingredienten in een karaf, zet koud weg en laat een half uurtje staan zodat de smaak van het fruit, kaneel en munt goed in de drank kan trekken. Eventueel kun je ook ijsblokjes maken van de frisdrank met een blaadje munt erin. Staat extra feestelijk. Zet de karaf in een grote bak ijs op het buffet, saude !

Liever een non-alcoholisch drankje? Deze sinaasappel-gember mojito is ook een aanrader.https://demeisjesvandemoestuin.nl/sinaasappel-gember-mojito/

sinaasappel-gember mojito
sinaasappel-gember mojito
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *