burrata met gegrilde courgette

burrata met gegrilde courgette

O ja hoor, het is weer zover: wil je nog een courgette? Als iedereen al helemaal genoeg heeft van die courgettes blijven die krengen gewoon aan de plant komen. Het is gewoonweg onmogelijk om je even om te draaien zonder dat er weer zo’n mega groot exemplaar onder de bladeren vandaan komt. En wat ga je dáár nu weer mee maken?

Natuurlijk, dit klinkt een beetje onaardig. Want de Meisjes zijn eigenlijk dol op courgettes. Dat blijkt wel uit het aantal blogs dat ze eraan gewijd hebben. De Meisjes maken bijvoorbeeld courgettebrood. Of ze maken ze in, frituren de gevulde bloemen of verwerken de kleine, jonge exemplaren in een salade. Maar nu hebben ze een nieuwe favoriet: burrata met gegrilde courgette.

Een poosje geleden was het keukenMeisje op een reisje. En ze had het geluk dat ze in een prachtige groene omgeving mocht dineren. Uit alle fijne hapjes koos ze burrata met gegrilde courgette. Eenmaal thuis was het wachten op een van de tuinders in haar omgeving. Een tuinder die écht niet meer wist wat ‘ ie met die laatste courgettes moest doen. Maar het Meisje wel. Ze ging het vakantie recept maken. Best een goed idee. Weet je zeker dat je niet nog ergens een courgette hebt liggen?

Burrata met gegrilde courgette, munt en honingdressing

1 burrata – 1 grote courgette – olijfolie – witte balsamico – honing – paar blaadjes verse munt- handje rozijnen – peper en zout

Verhit de olie in de koekenpan. Snij de courgette in plakjes en bak ze gaar aan beide kanten. Bestrooi met peper en zout. Laat ondertussen de rozijnen wellen in een laagje water. Leg de courgetteplakjes op een mooi bord en leg de burrata er bovenop. Maak nu de dressing: doe ongeveer 8 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels witte balsamico azijn, 2 eetlepels honing en wat peper en zout in een potje met deksel. Even flink schudden en giet dan over de burrata uit. Snij de gewassen munt in dunne reepjes en garneer ze samen met de uitgelekte rozijnen over de burrata. Serveer met lekker vers brood.

https://demeisjesvandemoestuin.nl/courgettebrood-met-limoen-en-parmezaan/

courgettebrood met limoen en parmezaan
courgettebrood met limoen en parmezaan
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin