cheesy daslook muffins

cheesy daslook muffins

Of er alweer daslook te plukken is in de tuin van het Meisje. Ja, dat wel, maar of daar nu hele volksstammen van te voederen zijn? Dat niet. Dus ging het Meisje op pad, met een rugzakje en een paar lege bakjes om te vullen. Eén voor haar, de rest voor de goegemeente.

Gelukkig weet ze waar ze moet zijn en al snel stond ze in een zee van look. Voorzichtig liep ze naar een plek ver van het voetpad vandaan en begon de blaadjes te plukken. Bakje vol, dekseltje erop en hup, daar gingen ze het rugzakje in. Vrolijk kon ze weer huiswaarts. Ze was ondertussen wel een soort van kleinduimpje. Ze hoefde geen kruimeltjes te strooien om gevonden te worden, maar ze liet wel een duidelijk geur achter zich! Alsof de look nog nooit zo sterk rook als dit jaar.

Maar voor deze heerlijke smaakmaker stinkt ze graag een uurtje in de wind. En dat is maar goed ook, want niet alleen het Meisje riekte, ook haar tas en zelfs de hele keuken rook naar een veld vol daslook. Snel verwerken dus in iets lekkers. Deze keer maakte ze deze hartige cheesy daslook muffins met feta. Een heerlijk hapje wat binnen no-time in de oven staat en niet kan mislukken. En de geur? Ach, die nemen we voor lief.

Voor ongeveer 15 cheesy daslook muffins heb je nodig:

375 zelfrijzend bakmeel – 100 gram daslook, fijngesneden – eventueel nog 100 gram raapsteeltjes, winterpostelein of waterkers – 150 gram verkruimelde feta – 50 gram geraspte Parmezaan – 330 ml melk – 90 gram gesmolten roomboter – 1 ei – peper en zout – 1 theelepel knoflookpoeder – 1 theelepel baking soda – 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je muffinvormen in, of bekleed ze met bakpapier.

Meng in een kom de bloem met de baking soda, peper en zout, daslook, feta en Parmezaan.

In een pannetje smelt je de roomboter en daar voeg je de melk en het ei aan toe. Kluts dit even los. Voeg het mengsel toe aan de bloem en roer met een garde of vork goed door zodat de bloem opgenomen wordt.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Ze rijzen een beetje maar niet heel erg.

Bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goud en gaar. Je kunt controleren of de cherry daslook muffins gaar zijn door de satéprikker – truc.

Deze pasta met snijbiet, daslook en chorizo is ook een hele fijne aanrader!

pasta met snijbiet, daslook en chorizo
pinterest

2 Reacties

  1. Francien

    Vast erg lekker, maar ik heb er een beetje moeite mee om het blad te plukken vóór de daslook heeft gebloeid. Als je het na de bloei doet hebben de insecten er ook profijt van. Die hebben het al zo moeilijk..

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Hi Francien,

      we plukken geen bloemetjes en van elk plantje 1 of 2 blaadjes.

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *