courgette gevuld met gele linzen

courgette gevuld met gele linzen

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Ja, niet een bijzonder positieve openingszin, maar ja, zo is ‘t nu eenmaal. Dit Meisje zal het maar eens betrekken op haar keukenavonturen.  Van te voren is nooit te voorspellen of een gedachte, omgetoverd tot een recept, goed uitvalt of een faliekante mislukking wordt. En wanneer er dan een geweldig mooie creatie uit de keuken komt, is het altijd nog maar afwachten of alle keukenLeden dezelfde gedachte zijn toegedaan.

Laatst trad het Meisje zeer resoluut op naar de keukenMan. Stellig verkondigde ze dat er minder vlees zou worden gegeten. Minder in hoeveelheid en minder vaak. Daar de Man een echte carnivoor is kwam deze boodschap hard aan. Toen het Meisje vertelde dat er voor die dag courgette gevuld met gele linzen op het menu stond, zei de Man niets. Zijn schouders gingen weliswaar een beetje hangen maar hij hield zich groot. Voorzichtig informeerde hij of er ook geen uitgebakken spekjes inzaten? Nope, niets. Geen vlees, geen spek, het zat een beetje tegen vond de man.

Toen het Meisje de Man  later aan tafel riep liet hij echter niets van zijn aarzeling ten aanzien van het menu merken. Gewillig schepte hij een courgette op z’n bord. Nam een hapje.. en nog een. Heerlijk zei hij. Schoorvoetend bekende hij dat hij van te voren had bedacht dat als het té erg zou zijn, hij snel wat chorizo zou uitbakken om over z’n eten te strooien. Maar hij vond het niet nodig, at met smaak. Dus ja, soms lijkt het tegen te zitten maar valt het toch mee!

courgette gevuld met gele linzen

Verwarm de oven voor op 220 graden

 1 ui, gesnipperd – 350 ml water – 1 bouillon blokje – 1 el olijfolie – 2 teentjes knoflook, gesnipperd – 1 rode puntpaprika – 1 theelepel komijn – 1 theelepel kurkuma – 1 el witte Balsamico azijn – 100 gram gele linzen – 1 of 2 theelepels Harissa – 50 gram feta – 2 middelgrote courgettes of 3 kleinere – 1 el gehakte verse koriander of peterselie.

Zet de linzen in een kommetje onder water en Laat ze minimaal 20 minuten weken. Breng ze daarna met het water en het bouillonblokje op hoog vuur aan de kook. Laat dan een minuut of 10 sudderen. De linzen mogen nog wel een beetje bite hebben.

Snij de courgettes in de lengte doormidden. Verwijder het zaad. Hol ze met een lepel nog een beetje extra uit zodat je ze goed kunt vullen en bewaar het vruchtvlees. Grill de courgettes even op de doorgesneden kant.

Fruit in een pannetje de ui  met wat olie glazig.  Bak de knoflook even mee en voeg dan de paprika, linzen en courgette toe. Laat een minuut of 7 bakken. Voeg dan de komijn, kurkuma en Balsamico toe en de Harissa, peper en zout naar smaak.

Leg de courgettes in en ovenschaal en vul ze met het linzenmengsel. Verkruimel de feta over de courgettes en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Strooi de koriander er voor het serveren over!

Op zoek naar meer recepten met courgettes? Denk dan eens aan courgettebrood of courgette-spinaziesoep. Heb je nog geen overvloed aan courgettes in je tuin? Lees dan dit blog voor groene tips!

courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *