de lekkerste geroosterde aardappeltjes

de lekkerste geroosterde aardappeltjes met verse kruiden

Bij het keukenMeisje aan de keukentafel zijn alle smaken vertegenwoordigt: de pasta liefhebber staat met stip aan kop. Gevolgd door de liefde voor de Aziatische keuken. Mexicaans kan ook en natuurlijk is het altijd feest met sushi. Maar aardappels? Nee. Daar zijn ze geen fan van bij het Meisje thuis.

Behalve het Meisje zelf natuurlijk. Zij lust graag een pieper op z’n tijd. Pasta? Niet haar ding. Aziatisch? Tuurlijk, lekker. Maar een beetje afwisseling en een gewone ordinaire stamppot op z’n tijd vindt ze heerlijk! Aardappels zitten ontzettend in het verdomhoekje tegenwoordig. Dikmakend, nachtschade, saai.. Saai! Nu vraagt ze je, hoe kóm je erbij. Veelzijdig zijn ze. Koken, stampen, bakken, zonder de schil of juist met, en als uitsmijter als verse friet! Doe dat allemaal maar eens met een willekeurige pastasoort. Maar de keukenKinderen trekken zich er niets van aan. Eten we aardappelen? ……….(stilte).

Maar nu heeft ze de kiddo’s liggen hoor, ze zijn om. Want recentelijk maakte het Meisje de lekkerste geroosterde aardappeltjes met verse kruiden, knoflook en citroen-gremolata. In een mum van tijd was de schaal leeg en had het Meisje het nakijken. Het is natuurlijk best fijn om je gelijk te halen, dat aardappels wél lekker zijn. Maar soms moet je je afvragen tegen welke prijs…

Hoe maak je de lekkerste geroosterde aardappeltjes ever?

1,5 kilo kruidige aardappels – olijfolie – 80 gram verse broodkruim of paneermeel – 3 teentjes fijngesneden knoflook – verse kruiden uit de tuin zoals rozemarijn, oregano en tijm, fijngesneden zeker 2 eetlepels maar meer mag – zest van een biologische citroen – zout

Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Breng ze met een snufje zout in ruim water aan de kook voor ongeveer 10 minuten totdat de randjes zacht zijn. Zet ondertussen de oven vast aan op 180 tot 200 graden. Doe een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal en zet deze alvast in de oven om op te warmen.

Giet de aardappels af en zet even de deksel op de pan voor een paar minuten zodat ze goed droog worden. Doe ze daarna één voor één in de hete olie en schud even zodat de aardappeltjes aan alle kanten bedekt zijn. Rooster ze in ongeveer 45 minuten goudbruin. Draai ze een paar keer om zodat ze gelijkmatig kleuren.

Doe in een kommetje de knoflook en de gehakte kruiden samen met de citroenschil. Voeg wat grof zeezout toe , sap van de citroen en een scheutje olijfolie. Meng alles.

Wanneer de aardappeltjes klaar zijn haal je de hete ovenschaal uit de oven. Strooi de broodkruim of paneermeel erover en daarna de kruiden-citroen gremolata. Zet de schaal nog even terug in de oven voor een kleine 10 minuten om de gremolata te roosteren.

Over veelzijdig gesproken: wat dacht je van deze pittige sambal-van-aardappel-en-gele-peper/

sambal van aardappel en gele peper
sambal van aardappel en gele peper
pinterest

2 Reacties

  1. moois van mie

    Ik ben zot van aardappelen! In alle mogelijke bereidingen!

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      precies!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *