favorieten van de Meisjes: courgettebrood met limoen en parmezaan

courgettebrood met limoen en parmezaan

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuin tips en -recepten. Want wat goed is, blijft goed. Deze keer een recept voor courgettebrood om al je courgettes te verwerken. Want laten we eerlijk zijn: daar heb je er genoeg van!

courgettebrood met limoen en parmezaan:

Voor 2 broden:

1 kleine courgette- 6 eetlepels dikke yoghurt – 4 eieren – 50 ml olie – geraspte schil van 1 citroen en 1 limoen – sap van 1 limoen – 1 lenteui, fijn gesneden – 300 gram zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel bakpoeder – 200 gram geraspte parmezaanse kaas – peper en zout

Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de gewassen courgette. Wring in een schone theedoek het vocht eruit. Als je dit niet doet krijg je nooit een goed brood! Kluts de eieren met de olie en de yoghurt, wat peper en zout naar smaak,  tot een homogene massa. Roer er de citroen- en limoenschil en het limoensap doorheen samen met de courgetterasp en de lenteui. Roer als laatste het zelfrijzendbakmeel, het bakpoeder en de parmezaan erdoorheen. Verdeel het beslag over twee ingevette bakvormen en bak in het midden van de oven in 45-50 minuten goudgeel en gaar.

Ook gek op courgette? Maak ook eens deze salade caprese met gegrilde courgette. Perfect voor de komende zomeravonden.

salade caprese met gegrilde courgette
salade caprese met gegrilde courgette
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *