favorieten van de Meisjes: salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

Deze zomer plaatsen we een herhaling van onze favoriete moestuin tips en -recepten. Want wat goed is, blijft goed. Deze keer een salade met gegrilde paprika en makreel. De wasabi mayonaise geeft een lekker ‘pitje’ aan de salade en je kunt natuurlijk de wasabi naar smaak toevoegen. Heerlijk op een arme zomeravond met een glaasje witte wijn. Wij zien het al helemaal voor ons…

salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

200 gram gemengde sla – 100 gram makreel – 2 puntpaprika ‘s – handje amandelschaafsel – mayonaise – yoghurt – wasabi

Om het vel van de paprika te krijgen kun je deze het beste grillen direct op het vuur van je gasfornuis. Leg hiervoor de paprika direct op een gaspit. Gebruik een tang om de paprika te keren zodra de eerste kant onder de zwarte blaren zit. Draai de paprika regelmatig om totdat hij bijna zwart ziet. Leg dan de paprika even weg en trek daarna het vel eraf. Ontdoe de paprika daarna van de zaadjes en snij in reepjes.

Meng naar smaak  de mayonaise en de yoghurt met een dosis wasabi. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Meng en proef even of de wasabi niet te flauw of overheersend is.

Leg de sla in een kom met daaroverheen de reepjes paprika. Verdeel er de makreel over en de wasabi-mayonaise. Als laatste strooi je er het amandelschaafsel overheen.

Meer salade idee├źn ? wat dacht je van deze salade met gegrilde venkel en courgette:https://demeisjesvandemoestuin.nl/salade-met-gegrilde-venkel-en-courgette/

salade met gegrilde venkel en courgette
salade met gegrilde venkel en courgette
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *