gel luchtverfrisser maken

gel luchtverfrisser maken

De Meisjes zijn onafscheidelijk. Zie je een, volgt de ander. Als er eentje praat is de andere stil. Want ze zijn samen groter dan de som van de aparte delen. Samen zijn ze de Meisjes van de Moestuin. Bloggen ze over kweken, oogsten, koken en eten.

Als ze ergens voor gevraagd worden zeggen ze steevast: maar niet zonder jou hoor, zonder jou doe ik het niet! Dus verweven ze koken in een tuin-item en tuinieren in een kook-workshop. Zo doen ze dat, alles samen.

Tot deze week. Het keukenMeisje werd gebeld door een groot online-nieuws platform. Over een item van 5 jaar geleden. En of ze daar wat meer over wilde vertellen. Natuurlijk, het Meisje wisselden snel van kantoorMeisje naar keukenPersonality en deelde haar kennis. Of wat ze er nog van wist.

En toen kwam de grote anticlimax: het interviewtje werd niet onder de naam van de Meisjes gepubliceerd, maar onder de mevrouwen-naam van het keukenMeisje. Het enige wat ze nog kon doen was zorgen dat het artikel terug zou leiden naar de Meisjes. Vandaar een oud idee in een nieuw jasje: ze maakte nieuwe geuren van de gel luchtverfrisser van 5 jaar geleden.

En eerlijk is eerlijk, het is verrassend simpel. Deze keer gebruikte ze naast haar lavendelolie ook rozenolie en sinaasappel extract. Maar dat is natuurlijk maar net waar je zelf zin in hebt en wat je in huis hebt.

De gel luchtverfrisser kun je lekker sterk qua geur maken want de geur zwakt natuurlijk af. Eventueel kun je met een stukje kaasdoek met een leuk lintje de bovenkant tegen stof afdekken.

Zo maakte het Meisje haar gel luchtverfrisser:

6 blaadjes gelatine – 400 ml koud water – 1 eetlepel zout – ongeveer 40 druppels van je etherische olie – mooie glazen potjes van totaal 400 ml inhoud – eventueel een paar druppels levensmiddelen kleurstof

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Verwarm ongeveer 100 ml water, tegen de kook aan. Roer dan de uitgeknepen gelatine erdoor heen. De gelatine is binnen een nanoseconde opgelost. Meng met de rest van het koude water zodra de gelatine is opgelost. Voeg dan het zout toe en giet in de potjes. Eventueel kun je nu de kleurstof toevoegen. Wanneer de gelatine begint te stollen voeg je de etherische olie toe. Het stollen van de gelatine duurt wel een minuut of 30, afhankelijk van de temperatuur in huis. Maar wacht ook niet te lang, je wil niet dat de massa klonterig wordt als je de olie toevoegt. Leg eventueel een mooi bloemetje bovenop de gel en laat stijf worden.

Deze keer gebruikten we rozen met rozenwater, gedroogde lavendelbloemen met lavendelolie en sinaasappelschil, kaneel en kruidnagel met sinaasappelextract. Ga vooral voor combinaties waarvan je zelf vindt dat ze lekker ruiken. Rozemarijn en tijm zijn ook goede en mooie geuren.

Wil je meer cadeautjes uit de moestuin maken? Lees dan dit blog eens.

moederdag cadeautjes uit de moestuin
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *