Geroosterde radijs met basilicum

geroosterde radijs met basilicum

Geroosterde radijsjes… anders, anders. Anders ja, maar verrassend lekker! Je zou er natuurlijk nooit zomaar op komen. Wij eten radijsjes in de sla, op brood, uit het vuistje. Dat zijn we zo gewend. Als we echt zin hebben maken we ze in (erg lekker ook!), maar roosteren? Hoe komt het Meisje dáár nu weer bij?

Het zat zo. Zoals ze vorige keer al vertelde komt het bikini seizoen er weer aan. In theorie dan, want voorlopig brandt de verwarming eind mei nog. Maar enfin, een goede voorbereiding is het halve werk en dus werkt het Meisje aan haar bikini body. Weer alleen in theorie want het schiet niet erg op. Daarom bedacht ze dat een berg rauwkost een goed idee zou zijn voor de lekkere trek. Wortel, komkommer, radijs. Dit kloeke besluit resulteerde in geprikkelde darmen, niet normaal!

Al die rauwkost waren niet goed voor het Meisje. En want doe je dan met al dat ingeslagen groen? Inderdaad, je roostert het. Je roostert de radijsjes tot ze zacht van binnen en een beetje knapperig aan de buitenkant zijn, net als geroosterde aardappeltjes. Ze hebben dan het hele pittige radijsachtige verloren en zijn wat milder van smaak.  Voor de finishing touch en nog meer smaak serveren we ze met gesmolten citroen-basilicum boter. Erg geslaagd vindt het Meisje. En erg keto, low carb en paleo. Drie termen die in theorie moeten bijdragen aan de bikinibody van het Meisje. Laat de zomer maar komen!

Geroosterde radijsjes met basilicum zijn een perfect bijgerecht en weer eens wat anders dan zoete aardappel voor de keto-gangers onder ons!

Geroosterde radijs met basilicum

Bijgerecht voor 4 personen, 30 minuten, lekker simpel

2 bosjes radijs – olijfolie, peper en zout – de schil van 1 citroen , fijn geraspt – 1,5 eetlepels boter, 3 eetlepels (of meer) grof gehalte verse basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak de radijsjes schoon en snij ze in gelijke delen (de grote door de vieren, de kleinere door de helft. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, vers gemalen zeezout en –peper. Roostte ze in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten. Schud ze elke 10 minuten even om. Als ze er als geroosterde aardappeltjes, beetje gekleurd maar niet verbrand en een beetje rimpelig uitzien zijn ze klaar. Verwarm dan de boter in een pannetje, voeg de citroenschil toe en laat op een laag vuur de citroen-aroma even loskomen. Zorg dat de boter niet te bruin wordt. Na een minuutje of 2 roer je de verse basilicum erdoorheen en serveer je de citroen-basilicum boter bij de geroosterde radijs.

Ook erg lekker:snelle pickle van radijs. Voor op brood of bij de borrel!

snelle pickle van radijs en komkommer
snelle pickle van radijs en komkommer
pinterest

2 Reacties

  1. Johan van den Bersselaar

    Kei leuk, ik ga het ZEKER PROBEREN!
    Veel dank!

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      verrassend he? Is de moeite van proberen waard!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *