snelle pickle van radijs en komkommer

snelle pickle van radijs en komkommer

Zooooo laat alweer? jammert het Meisje. Nog niet geluncht en haar werk lijkt, hoewel bergen verzet, een oneindige opstapeling van taken te worden. Maar eerst moet er geluncht worden, want met een lege maag kan het Meisje niet meer denken.

Ze mag jullie wellicht de indruk hebben gegeven dat ze dol is op koken, bakken en braden, maar meer dan dat nog is ze een luie kok. Zeker, eens per jaar wil ze best een hele dag in de keuken staan om een uitgebreide taart te bakken. Meestal is ze echter van de lange halen en snel thuis versie.

gezonde taart voor Valentijn

Gelukkig kan ze met deze versie van snelle pickle van radijs en komkommer in limoensap haar motto in stand houden: lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog, deze pickle hoeven maar 10 minuten te marineren. Zeg nou zelf, de deur uitgaan om een potje tafelzuur te kopen duurt langer!

snelle pickle van radijs en komkommer

voor een weckpotje van een halve liter heb je nodig:

1 bosje radijs, gewassen en in plakjes of 1 komkommer of 4 snack komkommers ook in plakken – 1 kleine rode ui in ringen gesneden – 4 limoenen – 3 eetlepels fijne witte suiker – 2 eetlepels olijfolie

Doe de plakjes radijs (of de komkommer) in je weckpot. Verdeel de ui ertussen. In een kom meng je het sap van de limoenen samen met de suiker en de olie totdat de suiker is opgelost. Als de suiker is opgelost giet je het over de radijs en doe je de weckpot dicht. Laat 10 minuten staan alvorens je de pickle kunt eten. Maar dat is precies genoeg tijd om ondertussen een boterham te roosteren en met bijvoorbeeld, avocado te beleggen. Als uitsmijter versier je het brood met de snelle pickle! Enjoy!

Deze pickle is niet lang houdbaar, in de koelkast ongeveer een week.

Nog geen radijsjes van eigen oogst? Het tuinMeisje helpt je op weg in dit blog.

radijsjes
radijsjes
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *