gezonde taart voor Valentijn

gezonde taart voor Valentijn

Valentijn. Het meisje is eigenlijk van het tijdperk vóór Valentijn. Het tijdperk waarin, althans zo herinnert ze het zich, Valentijn nog gezien werd als vercommercialisering van de liefde. Een geldelijke uitbuiting van het beste wat er bestaat. Dus deed het meisje niet aan Valentijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Valentijn niet aan het Meisje deed. Dat Valentijn het Meisje niet wist te vinden. Toen niet en nu in elk geval niet. Geen enkele roos, kaart of reep chocola heeft ooit onder deze noemer het meisje bekoord. Triest, ze weet het. Toch voelt ze zich wel geliefd. Alleen niet extra rond deze feestdag.

Sinds de keukenKinderen groter worden is er meer aandacht voor het feest der liefde. Op de basisschool pisten ze nog een beetje naast de pot. Net als hun moeder waren ze er niet vroeg bij. Maar dan komt de middelbare school. Dat is een heel ander verhaal.

Eerst konden ze nog, voor een lieve som, een enkele roos voor hun vriendinnen aanschaffen. Al snel volgden toch ook enkele liefdesaankondigingen in verkreukelde envelopjes. Die vervolgens wreed beschampt werden. Uitgelachen en gekoesterd die tienerliefdes, maar ze tellen in ieder geval mee voor Valentijn.

En nu? Het Meisje wordt tegenwoordig vakkundig uit het wel of niet bestaande liefdesleven van de keukenKinderen geweerd. En wat doe je als je buitengesloten wordt? Dan gaat een Meisje eten. Maar wel verstandig deze keer. Dus maakte ze een gezonde taart voor Valentijn. Een hele lékkere gezonde taart. Want geheimzinnig of niet, de liefde gaat toch altijd nog door de maag. Happy Valentine.

Wat heb je nodig voor deze gezonde taart voor Valentijn

100 gram amandelmeel – 100 gram kokosmeel – 4 eieren – 250 gram mascarpone of ricotta – 1 flinke theelepel vanille extract – 1 theelepel bakpoeder – 500 gram ( diepvries) frambozen – eventueel 40 gram zoetstof of 100 gram (palm)suiker maar dat hoeft echt niet, de taart is redelijk zoet door de gebruikte meelsoorten en de frambozen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de mascarpone en de eieren en het vanille extract met de mixer tot een glad geheel zonder klontjes. In een andere kom meng je de droge ingrediënten. Voeg deze vervolgens toe aan de mascarponemix en meng. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet de randjes in met boter of kokosolie.  Schep het mengsel in de vorm en verdeel daarna het fruit over de taart. Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat deze gezonde taart voor Valentijn volledig afkoelen voordat je ‘m uit de vorm verwijdert.

Weet je wat het leukste is aan deze Valentijnstaart? Je kunt  gerust een stukje eten voor ontbijt. Want deze taart geeft langdurig energie af. En wat is er nou lekkerder dan met een lekker stukje taart de dag beginnen? Niet veel.

Meer inspiratie voor lekkere en gezonde hapjes? Kijk dan eens naar dit recept: havermout frambozen muffins

havermout frambozen muffins

havermout frambozen muffins

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *