havermout frambozen muffins

havermout frambozen muffins

Daar zat het Meisje dan, met dikke ogen, vette wallen en scheurende trek. Op een onmogelijk vroeg tijdstip ook nog eens een keer. Tsja. Ze was zo ambitieus geweest  om zich op te geven voor een opleiding, en nu was het eind daarvan in zicht. Alleen nog even examen doen, had het Meisje nog gepocht tegen een vriendin het weekend ervoor. De vriendin van het Meisje keek verwonderd: maar moet je dan niet leren? uhhhh….Eenmaal thuis, laat die avond, bedacht het Meisje dat ze de volgende dag maar eens de exameneisen erop na moest slaan. Zlaan.. zzzz. En ze sliep.

De volgende dag diende zich aan zonder dat het meisje ook maar één blik in haar studiewijzer wierp. Pas aan het einde van het weekend, vier dagen voor haar examen, werd ze slim. Holy! Dat was serieus leerwerk. De keukenkinderen kregen weer eens een afbakpizza. De Man een zucht en een snauw ( ja hoor eens, hij zíet toch wel dat het Meisje geen tijd heeft voor gezellige praatjes?) en het Meisje stortte zich op de materie.

Met rasse schreden kwam de examendatum dichterbij en het Meisje was er niet gerust op. Dus zette ze de wekker op de examendag voor dag en dauw. En daar zat ze dus inderdaad. In het donker, met dikke ogen en vette wallen. En met scheurende trek. Gelukkig kon ze aan het laatste iets doen. Want ook al heb je het nog zo druk, deze havermout frambozen muffins maken kost net zo weinig tijd als een boterham smeren. Maar is wel veel lekkerder en gezonder bovendien. Wanneer je dan persé op een onmogelijk tijdstip je bed uit moet, heb je in ieder geval een goedmakertje. Nu nog wachten op de examenuitslag.

RECEPT:

voor 4 muffins:

1 losgeklopt ei – 1 kleine banaan – 30 gram havermout – 10 gram amandelmeel – snufje zout – theelepel amandel essence ( of vanille) – 60 gram frambozen – zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het ei los, prak de banaan en meng samen met alle andere ingrediënten. Schep op het laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.Vet de muffinvormen licht in met een kwastje met wat olie. Verdeel het beslag gelijk over de vier vormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten gaar.

Lijken deze muffins je lekker (en dat zijn ze, echt!) Probeer dan ook eens dit recept: ontbijtmuffins met citroen en bramen

ontbijt muffins met citroen en bramen

ontbijt muffins met citroen en bramen

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: gezonde taart voor Valentijn - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *