gevulde courgettebloemen

courgette in de tuin en in de keuken

In elke moestuin zijn ze te vinden: de courgetteplanten. Beetje oppassen voor de slakken maar verder een makkelijke plant. Denkt het keukenMeisje althans. Want elke zomer weer hebben haar bevriende hobbytuinierders een overschot aan courgettes.

Wanneer de eerste courgettehonger gestild is hebben ze geen idee wat er nu weer van te maken. Dus laten ze de exemplaren groter en groter worden totdat ze uiteindelijk in maximale omvang geoogst worden. Nu ja, dan zijn ze natuurlijk lang zo smaakvol niet meer. Soep lijkt haar dan een goede oplossing. Maar mocht je nu zelf een tuintje hebben volstaan met courgettes dan hier een tip: pluk de bloem van de plant. Eventueel met een ieniemienie courgette eraan vast. En maak gevulde courgettebloemen! Vouw de  blaadjes heel voorzichtig, maar dan ook heel voorzichtig open. Verwijder de stamper, die schijnt bitter te zijn. Vul elke bloem met een klein stukje mozzarella, een ansjovisfiletje en een blaadje basilicum.Vouw de bovenkant van de bloem weer dicht en zorg daarbij dat de mozzarella bedekt is, anders loopt de kaas er bij het bakken zo weer uit. Dan maak je een beslag, net hoe je het lekker vindt. Je kunt het ingewikkeldere bierbeslag maken of, net als het Meisje doet, heel simpel een beslag maken van bloem, ei, melk en peper en zout. Doe dan een flinke laag olijfolie in de pan en bak de bloemen rondom bruin.

voor 4 personen:

12 courgettebloemen- 1 bolletje buffel mozzarella- 12 ansjovisfilets- 12 basilicumblaadjes-  beslagje van bloem, ei en melk (of bier) – olijfolie om te bakken

pinterest

4 Reacties

 1. Sigrid

  Hee Amber, dit recept heel lang geleden van jou gehoord in Montefiascone bij die pizzeria. Op de pizza was die combi al heerlijk. Heb het daarna vaker gemaakt, zalig!

  Reageren
 2. Pingback: courgette

 3. Pingback: moestuin vakantieklaar maken 4

 4. Marieke

  Wow! zo’n overschot aan bloemen?! Wat een weelde! Voorlopig snoep ik van de ieniemini courgettes en andere tuindieren snoepen (helaas) mee 😉
  Groetjes Marieke!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin