aardbeien granita

aardbeien granita

Het meisje keek eens in de spiegel. Niet te lang natuurijk. Sjonge jonge. Was het Meisje nog wel een Meisje? Was ze niet veranderd in een aanhoudende zeurende middelbaar muurbloempje? Verlept, verlopen en geknakt? Niet meer fris en sprankelend en dat onbevangen gedeelte, hou toch op, schei toch uit. Nee, het Meisje moest constateren dat ze beslist geen erwtje in de dop meer was. Geen ontluikend talent, of aanstormend, ook niet op haar van toepassing. Ook geen gevestigde orde. Nee, het Meisje doet maar wat. En voornamelijk zeuren als ze de keukenPubers mag geloven. Maar die hebben toch nooit gelijk. Bovendien zijn die de aanstichters van het bovengevorderde niveau zeuren die het Meisje kan bereiken.

Nou is het als meisje-van-gemiddelde-leeftijd ook best lastig. Want dan mag je niet de coole taal uiten die helemaal in is. Dan hoort ze meteen: ‘neeeehhheee, mam, niet doen! Dat mag je niet zeggen, dat kan écht niet hoor!’ Hmpf. Nee, cool en hip zijn dat mogen alleen de pubers. Alleen wanneer het gewin voor de pubers groter is dan de schaamte mag het Meisje meedoen. Lekker duidelijk. Ze pakt haar pinpas vast, hoort ze er even helemaal bij. Maar zelfs dan, zelfs dan moet ze zich aan de geldende regels van de pubers houden: 1 niet dom doen; 2 niet te hard lachen; 3 niet praten; 4 niet dom doen; 5 niet te hard lachen .. etc.

En dan de eetgewoontes, vreselijk. Als het veel E-nummers bevat is het goed. Riekt het ook maar een beetje naar voedzaam en vitaminerijk dan wordt het niet gegeten. No way. Zo kwam het dus dat het Meisje zelfs een doosje aardbeien overhield. Om deze niet overrijp te laten worden vroor het Meisje ze in, om er overheerlijke aardbeien granita van te maken. Heerlijk als vruchtenijs, of als spoom met prosecco of sprite. Veel makkelijker wordt het ook niet. Je wast de aardbeien, snijd ze door de midden en prakt ze fijn met een vork. Doe in een plastic bakje en leg in de vriezer. Wanneer de aardbeien bevroren zijn kun je ze met een vork weer een beetje los ‘rullen’. Verdeel over leuke glaasjes en schenk er je drankje naar keuze bij. Of schep mooie bolletjes ijs. Dat vinden de pubers wél weer leuk, zo’n volwassen glaasje fruit.

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: burrata met broccoli-pesto - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *