burrata met broccoli-pesto

burrata met broccoli-pesto

Het keukenMeisje is altijd op zoek naar inspiratie voor haar blog. Soms komt die vanzelf. Op een onbewaakt ogenblik, hoppa: daar het heeft Meisje inspiratie te pakken. Maar soms is het ook iets wat uit haar tenen moet komen. Dan gaat ze op zóek naar inspiratie. Waar schrijven andere bloggers over, wat speelt er in de media, desnoods een poging om mee te waaien op een of andere voedings-hype. Maar eigenlijk vindt ze toch dat haar persoonlijke blogs het leukste zijn. En die hebben meestal niets te maken met hypes, gluten of yoga. Nee, die gaan over het keukenGezin.

En jawel hoor, het is weer zover. Het meisje weet het even niet. Ze is blanco. Terwijl ze net een hele week duizenden indrukken heeft opgedaan, heerlijk heeft gegeten en een boekje vol met aantekeningen heeft gemaakt. Misschien heeft het Meisje tevéél inspiratie voor de verandering? Vol goede moed probeert ze een idee uit. Ze heeft Burrata met broccoli-pesto gemaakt. Een warm en vers afgebakken stokbroodje en een glaasje koele, droge witte wijn erbij. Kom maar door hoor, ze zit er klaar voor. Klaar voor goede inspiratie. En hoewel de Burrata met broccoli-pesto goddelijk smaakt blijft het behoorlijk stil in het ideeën-centrum van het Meisje.

Dan maar kijken naar haar oude blogs. Naar haar blogs die het slechte gelezen worden. Zoals bijvoorbeeld paella risotto met tuinerwtjes. Het meisje snapt het niet. Ze vindt het zelf een geslaagd verhaal en de risotto.. om te smullen werkelijk. En dan deze, over aardbeien granita. Nog steeds heel herkenbaar dat ze als ‘ouder’ Meisje een constante bron van schaamte is voor de keukenPubers.

Goed, ze geeft het op. Deze week geen leuk blog. Maar wel een heerlijk recept. Perfect voor het warme weekend wat eraan komt. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben zeggen ze wel eens.

Burrata met broccoli-pesto

1 bolletje burrata – een restje gekookte broccoli, ongeveer 3 roosjes – 1 teentje knoflook – 15 gram verse basilicum (ongeveer een flinke hand blaadjes) – halve citroen – goede olijfolie – peper en zout

Maal het schoongemaakte teentje knoflook, broccoli en de basilicum in de keukenmachine fijn. Voeg er een flinke scheut olijfolie, een goede kneep in de citroen en wat peper en zout aan toe. Waarschijnlijk moet je nog een extra scheut olijfolie toevoegen en wat extra zout. Je kunt de pesto dikker of dunner maken maar zorg dat de olie niet gaat overheersen!

Verdeel de pesto over de verse kaas en serveer er een lekker broodje bij. Misschien wil je ook deze pesto van wortelloof eens proberen?

pesto van wortelloof en basilicum

pesto van wortelloof en basilicum

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: de beste kolen van de moestuin - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *