groene lente salade met rucola, asperges en citroen

groene lente salade met rucola, asperges en citroen

Of ze ook gaat kamperen deze vakantie. Het Meisje gaat op reis en gaat daarbij wat natuurparken af. En daar kun je dus ook kamperen. Je moet dan wel in het vliegtuig je eigen kampeerspulletjes tegen een geringe vergoeding laten invliegen, maar dan kun je dus wel één met de natuur worden. 

Ze ziet het al voor zich: na een kleine autotocht komt ze samen met de twee keukenPubers in een park. Het eerste obstakel is de tenten opzetten. Dan volgen de volgende obstakels: geen airco. Geen Wi-Fi en nee, ook geen 4G want buiten Europa. En hoewel het Meisje voor zich ziet dat de gezelschapstemperatuur inmiddels behoorlijk gedaald is komen we nu aan bij de echte problemen: de sanitaire voorzieningen (geen) en de beren (vast veel). 

De Beren komen op eten af en dus zou het Meisje al haar goodies in een afgesloten emmer geur- en reukdicht in de grond moeten ingraven. Daarna hopen dat er niet nog ergens in een pubertent een verdwaalde winegum of een kruimel chips ligt. Nee, veel te stressvol. Het Meisje gaat in een Hotel. 

In een hotel is ze veilig voor de beren, zijn de sanitaire voorzieningen op z’n minst beter dan een gat in de grond en kan ze gerust iets eten na zonsondegang. Over eten gesproken: ze heeft een geweldig idee voor de komende warme dagen: een groene lente salade met rucola, asperges en citroen. Misschien niet direct berenvoedsel maar de Meisjes worden er heel blij van.

Groene lente salade met rucola, asperges en citroen

Voor de dressing heb je nodig: 1 gesnipperd sjalotje – zest van een halve citroen – peper en zout – ongeveer 4 eetlepels goede olijfolie – 2 eetlepels witte balsamico azijn

Was de citroen en rasp de helft van de schil fijn in een kommetje en meng met de gesnipperde sjalot, olijfolie, balsamico en peper en zout. Klop tot de dressing romig is.  

De salade: 50 gram gewassen rucola – klein bosje dunne asperges – ongeveer 50 gram doperwtjes – zeezout en verse peper – olijfolie 

Zet een pannetje met water op het vuur en laat het water aan de kook komen. Kook de doperwtjes in 3 minuten beetgaar. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Snij de uiteinden van de aspergetips af. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de aspergetips in 10 minuutjes gaar. 

Doe in een kom de gewassen rucola en de afgekoelde doperwtjes en asperge tips en meng de dressing er doorheen. Rasp de rest van de citroenschil eroverheen en serveer direct.

Heb je heel veel rucola in de tuin? Dan zijn deze aardappelkroketjes-met-rucola een overheerlijk idee!

aardappelkroketjes met rucola en basilicum mayo
aardappelkroketjes met rucola en basilicum mayo
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *