groene spinazie-bloemkool pannenkoekjes

groene spinazie-bloemkool pannenkoekjes

Ze weet het. Het verval is ingetreden. Hoewel ze nog steeds gezellig is, is het fruitige er wel een beetje af bij dit Meisje. De oogopslag iets minder kwiek, de kaaklijn zeker niet meer zo scherp en de lijnen rond de mond juist wel. Scherp dus.

Het lijf geeft ook aan last te hebben van de jaren en de zwaartekracht. Hier en daar hangt er wat.. Het Meisje weet dat tellen niet haar kern-kwaliteit is, maar ze weet wel dat ze de twintig ruimschoots gepasseerd is. En het dubbele aantal jaren daarvan ook. Ze zal dus iets moeten ondernemen. Wil ze een Meisje blijven is actie noodzakelijk.

Ze is op de hoogte van het bestaan van botox-feestjes maar daarvoor wordt ze nooit uitgenodigd. Waarschijnlijk moet ze dus niet alleen haar lijf maar ook haar vriendinnengroep aanpassen. Dat gaat haar net iets te ver. Die vriendinnen blijven. En de spuit botox komt er dan waarschijnlijk niet. 

Misschien is het wel simpeler om de inname van het aantal koolhydraten te verlagen. Ze weet niet of dat tegen rimpelvorming werkt, maar men zegt dat het wel goed is voor het figuur. En als ze ervoor kan zorgen dat het lijf niet verder uitzakt en ze toch lekker kan blijven eten is ze al tevreden. Eigenlijk is ze gewoon tevreden als ze lekker kan blijven eten. Over die rimpels en andere lijfelijke problemen denkt ze een andere keer wel na. 

Voor ongeveer 12-16 groene spinazie-bloemkool pannenkoekjes

200 gram bloemkoolrijst – 200 (diepvries) gram spinazie – 3 eieren – 2 lente-uitjes – 50 gram Parmezaanse kaas – 1 theelepel gemalen komijn – peper en zout- 1 verse groene chilipeper of 2 theelepels ingemaakte jalapeno pepers

Laat de diepvries spinazie ontdooien en uitlekken. Heb je verse spinazie? Was deze dan. Doe de spinazie zonder extra water in een pan en laat op middelhoog vuur slinken. Wanneer de spinazie is afgekoeld knijp je met je handen het vocht eruit. Hak de spinazie grof.

Klop de eieren los met wat peper en zout. Snij de bosuien in dunne ringetjes en de pepers zeer fijn. Doe ze samen met de bloemkoolrijst, de spinazie, Parmezaanse kaas en komijnpoeder in een kom en meng.

Verwarm een scheutje olijfolie of boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Schep voor elk pannenkoekje een goede lepel beslag in de pan en strijk het beslag iets uit. Laat de koekjes goed garen. Net als bij gewone pannenkoekjes moet de bovenkant al ‘drogen’ voordat je ze goed kunt omdraaien. 

Extra lekker is een klontje verse kruidenboter op de groene pannenkoekjes. De boter maak je als volgt:

100 gram roomboter op kamer temperatuur – snuf zeezout – wat vers gemalen peper- 1 flinke teen geperste knoflook – 1 eetlepel gemengde Italiaanse kruiden

Klop de boter in een kom met een lepel romig. Meng er daarna de rest van de ingrediënten doorheen. Schep in een mooie kommetje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Misschien vind je deze bloemkoolmuffins ook leuk om eens te maken! Net zo lekker als de groene spinazie-bloemkool pannenkoekjes ook koolhydraat-arm.

bloemkoolmuffins

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *