Groentechips uit de Moestuin

groentechips uit de moestuin

Het was een drukke tijd geweest voor de Meisjes. Wegens uiteenlopende redenen zagen ze elkaar weken niet. Ja, ze hielden wel contact via de app. Het keukenMeisje ontving prachtige vakantiefoto’s van het tuinMeisje. Waarop ze zelf natuurlijk niet kon achterblijven tijdens haar weekendje Parijs: daar moest haar vriendin ook van meegenieten. Al dat appen is allemaal aardig en wel, maar het werd hoog tijd om weer in levende lijve bij te kletsten. Met wijn en chips!

Toen het Meisje op hun afspraak arriveerde was haar vriendin net terug van de moestuin. Met tassen heerlijke oogst. Zo ontving het keukenMeisje Nieuw-Zeelandse spinazie, een tas vol cavolo nero en haar favoriet: aardperen.

Van de kool maakte ze meteen de volgende dag pittige chips in de oven. Maar wat zou ze met de aardperen doen? Ze had ze al eens ingemaakt, in een ovenschotel verwerkt met knoflook, witte wijn en laurier en er een chutney van gemaakt. Wat zou ze er nu mee doen?

aardperenboerin in de stad

Chips! Ze was toch in de ban van chips. Dus waarom niet haar eigen groentechips uit de moestuin maken? Gecombineerd met een wortel, aardappel en, vooruit, een bietje voor de kleur. De volgende keer dat de Meisjes weer moeten bijkletsen doen ze dat met heerlijke, versgebakken groentechips uit de Moestuin. En wijn natuurlijk, ook een glaasje wijn.

Groentechips uit de moestuin

Het Meisje heeft geen apparaten dus frituurde ze de groentes gewoon in een pannetje zonnebloemolie. Natuurlijk krijg je ze ook lekker knapperig in de Airfryer, maar ja, die heeft ze dus niet!

Om knapperige chips te maken heb je stevige groentes nodig. Het Meisje gebruikte aardpeer, wortel, biet en aardappel. Maar pastinaak, zoete aardappel en peterseliewortel zijn ook prima keuzes.

Je snijdt de groentes in dunne plakjes. Dunnere plakjes worden krokanter maar als je ze te dun maakt verbranden ze weer heel snel..Dep de plakjes droog. Zet een pannetje met een ruime hoeveelheid (ongeveer 0,4 liter) zonnebloemolie op het vuur en laat de olie goed heet worden.

Bak de groentes in kleine hoeveelheden tegelijk knapperig. Wees voorzichtig met de hoeveelheden want door het vocht in de groente kan de olie gaan borrelen waardoor deze omhoog komt. Beter wat vaker bakken dan de olie uit de pan! Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een keukenpapier uitlekken. Bestrooi direct met lekker zeezout en wat peper.

grove aardperen chutney
grove aardperen chutney
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *